Florin Cîţu s-a supărat pe minoritatea celor ce nu respectă regulile pandemice

Share

Prim-ministrul Florin Cîţu îi critică pe cei care nu respectă regulile care sunt necesare pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Cîţu a anunţat că a văzut ce s-a întâmplat în weekend, fiind nemulţumit că sunt persoane care încă nu au înţeles că trebuie respectate regulile pentru limitarea pandemiei.

Forin Cîţu a afirmat că, dacă nu se respectă legea, va fi intransigent.

”Am văzut şi eu, ca şi dumneavoastră, imaginile cu ce s-a întâmplat în weekend-ul trecut, în cluburi şi în staţiunile montane, şi vreau să vă spun că sunt foarte supărat să văd că există o mioritate dintre concetăţenii noştri care încă nu vrea să respecte regulile în vigoare. Implicaţiile sunt pentru toţi”, a declarat premierul Cîţu.

”Este momentul ca soluţiile să vină de la autorităţile locale”, a afirmat premierul, precizând că trebuie ţinut cont de particularităţile locale. Premierul a mai afurmat că nu toate restaurantele şi nu toate cluburile nu respectă reglile, ci sunt doarr câteva.

”Acolo unde nu se respectă legea voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege. Din păcate, avem şi parlamentari, politicieni, care instigă la nerespectarea legii. Cred că aici este o problemă morală pentru aceşti oameni, sunt parlamentari, fac legi pentru România, dar nu respectă legislaţia în vigoare.

Nu am o problemă cu protestele, sunt liberal şi protestele sunt ok, sunt oameni care mă înjură, vor să protesteze, foarte bine, dar să o facă respectând legea. Să poarte mască, este tot ceea ce le cer”, a mai afirmat premierul.

La finalul săptămânii trecute, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară au avut loc proteste faţă de măsurile impuse pe durata stării de alertă, jandarmii aplicând mai multe sancţiuni pentru nerespectarea regulilor sanitare.

În general, amenzile au fost date pentru nepurtarea măştii de protecţie. Între protestatari s-a aflat şi parlamentarul Diana Şoşoacă.

Share