Florin Barbu, zis Busy Mafiotul, mafiotul de la ANIF. Azi ministru al Agriculturii

Share

Deputatul Florin Barbu, zis „Busy Mafiotul”, este un fost om de încredere al lui Vâlcov, acum aflat în gruparea pesedistă a lui Paul Stănescu.

Barbu are studii de Economie la Craiova și zero pregătire profesională, în materie de Agricultură.

Florin Barbu, zis Busy Mafiotul, mafiotul de la ANIF

El îi succede lui Adrian Chesnoiu, fost polițist, care a demisionat după ce DNA l-a pus sub urmărire penală. În prezent, Florin Barbu conduce comisia de Agricultură a Camerei Deputaților.

Este nimeni altul decât nepotul secretarului general al PSD, baronul Paul Stănescu. A fost director în Primăria Slatina, pe vremea când instituția era condusă de infractorul Darius Vâlcov, azi în puşcărie.

În anul 2014, a ajuns cu susținerea PSD, la conducerea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare. La acel moment, protectorul său politic, Vâlcov, era ministru de Finanțe. Florin Barbu și-a menținut funcția la ANIF până în 2020, conform ziaruldeiasi.ro.

Citeşte şi: Florin Barbu, afaceri imobiliare neguroase

Întrebarea este dacă într-adevăr, aşa cum se zvoneşte, Barbu, ”Busy Mafiotul de la ANIF”, a rămas în funcție, deoarece a plătit 900.000 de euro unui înalt oficial guvernamental.

Scopul negocierii este poziția nr. 2 din schema de personal, astfel încât Busy Mafiotul să nu mai fie sub lumina reflectoarelor în fiecare zi, iar afacerile derulate prin firmele de casă să meargă mai departe și să fie din ce în ce mai profitabile.

„Administrația Națională de Îmbunătățiri Funciare încheie contracte de pildă”, conform Cancan, cu diferite firme de pază.

Acestea asigură firește paza, monitorizează și patrulează. Majoritatea acestor firme ar fi ”de casă”, ceea ce înseamnă că sunt conduse de oameni foarte apropiați conducerii ANIF.

Citeşte şi: Busy Mafiotul, aka Florin Barbu, ministrul Agriculturii, jaf pe fonduri europene

Trecând peste sumele impresionante pe care ANIF le plătește acestor firme, trebuie menționat și că la firmele de pază lucrează și unii angajați ANIF.

În 2021, 60m.ro susținea că ex-șeful ANIF și-ar fi ascuns averea pe numele părinților. În 2018, aceștia ar fi cumpărat șapte terenuri, lângă comuna Milcov, din Olt, deși ambii sunt pensionari.

„Surse avizate evaluează investiția din zonă la suma de 500 de mii de euro. Oameni din cadrul Primăriei Milcov, sub rezerva anonimatului, ne-au mărturisit că deputatul intenționează să ridice aici mai multe case de acest fel, pentru profit.

Fraude cu investiţii în irigaţii

Cele șapte terenuri au fost achiziționate de părinții deputatului Barbu fix în perioada în care fiul acestora era directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF).

Sub mandatul lui Florin Barbu, zis Busi sau Busy, pe investițiile derulate de ANIF în țară, în zona de irigații, au fost introduse în schema de fraudare a banului public firme din anturajul președintelui Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu”, scrie 60m.ro.

“ANIF a cheltuit 500 de milioane de euro, iar pe canalele de irigaţii nu a curs nici o picătură de apă“, afirma în 2019 fostul premier Ludovic Orban.

Şi mai avem şi o observaţie: rămâne neclar dacă porecla domnului este Busi sau Busy (de la ocupat). Ca să ştim dacă poate fi dez-ocupat sau nu.

Share