home SPORT Poli Politehnica 1921 Stiinta Motorul CFR UM Ripensia Chinezul Timisoara

Poli Politehnica 1921 Stiinta Motorul CFR UM Ripensia Chinezul Timisoara

Share

FOTOINFO:
Acest material este un pamflet si trebuie tratat ca atare:
cu acid clorhidric si multa detasare
cine nu face astfel va suferi un puseu de tensiune colosal
in loc, ii recomandam sa se calmeze si sa lectureze din
Gustavo Alvarez Gardeazabal

Marian Iancu, patronul echipei FC Poli Politehnica 1921 Stiinta Motorul UM Ripensia Timisoara (ca altfel nu mai stiu cum sa-i spun, ca sa fiu sigur ca am acoperit toate posibilitatile de evolutie a numelui chinuit al acestei echipe) , a declarat ieri ca, pentru ca echipa sa sa ramana in prima liga de fotbal, i-a platit shpertz (adica bakshish) lui Mircea Sandu, la solicitarea acestuia.

Iancu a mai declarat ca, in momentul in care a refuzat sa mai cotizeze, au inceput sa curga necazurile si ca toate cluburile din Liga I, inclusiv cele mari, ii dau bani Nasului. Daca lucrurile stau astfel, atunci avem un stol intreg de potentiali anchetati si legati.

Dupa experienta din Scandalul Valiza, credem ca un astfel de lucru nu se va petrece. In primul rand, parchetele noastre nu pot sa actioneze, conform procedurii, decat numai daca face cineva o sesizare. Dupa ce se va petrece acest eveniment notabil, trebuie instrumentat cazul. He-heeee! Va mai curge multa apa pe Bega pana atunci!

Ideea este ca nu intelegem altceva in toata aceasta poveste murdara: nu-l intelegem pe Iancu. Atunci cand s-a asociat cu Tony Dobos si a schimbat numele echipei din Rocar Bucuresti in POLI AEK in orice, a primit un telefon.

La celalalt capat al firului era un ins obscur, Zambon pre numele domniei-sale, care i-a spus asa: Maestre, sunt proprietarul echipei Politehnica Timisoara. Daca vrei, iti vand marca pentru 300.000 de europterix. Daca te incapatanezi, te dau in judecata.

Iancu s-a incapatanat si uite unde a ajuns! Sa zicem ca are dreptate. Nici mie nu-mi place acest Zambon, nimanui nu-i place. Adevarata Politehnica Timisoara a ajuns ciuca batailor prin Divizia Onoare. Este clar ca talianu’ cesta o tine doar pentru razboiul cu Iancu.

Nu intelegem insa ce Prastia lui Mahomed nu a avut putina imaginatie si spirit de fondator Marian Iancu.

1. De ce nu a infiintat o echipa complet noua? Sa zicem Bega Timisoara, de exemplu. Use your imagination, Mr. Iancu!

2. Putea sa se raporteze la istoria nobila a fotbalului timisean. Sa-i fi zis, de exemplu, Chinezul Timisoara (fosta echipa a muncitorilor de la caile ferate din Timisoara). Sau Ripensia Timisoara, ce fusese primul club profesionist de fotbal din Romania. Infiintat in anul 1928, a fost desfiintat de comunisti 20 de ani mai tarziu.

3. Ripensia avea, culmea culmilor, culorile alb-violet! Iancu avea motive serioase sa Ripensia. Dar Marian Iancu putea sa mai faca inca ceva. Sa branduiasca de la zero, fara palmares, fara nimic, sa aleaga, de exemplu, culorile rosu (de la sangele varsat de timisoreni in Decembrie 1989) si verde (de la verdele campiilor manoase al blandului Timis), si gata, pana acum tot acolo era echipa, nemaivorbind ca suporterii se magnetizau in jurul echipei.

Oricare ar fi fost solutia aleasa, rezultatul ar fi fost ca timisorenii ar fi avut un exemplu analogic, iar Zambon ar fi fost pus sub o presiune teribila: “Uite, nene Zamboane, ce se poate face! Tu ce faci cu clubul nostru de traditie, ca l-ai rapus de tot!”.

In loc de aceasta, avem un scandal perpetuu care tine de cativa ani, microbistii in strada blocand drumuri nationale, lupte de strada intre ei si Politie si o echipa de fotbal frumoasa in criza. Si inca ceva: nu puteati, fratilor, sa incepeti scandalul inainte sa joace FC Poli Politehnica 1921 Stiinta Motorul CFR UM Ripensia Chinezul Timisoara asta cu Rapiduletul meu, ca luam trei puncte ca popa, asa s-au dusara pe apa sambetei…

Share