home SPORT Eu, stand de vorba despre Piti cu fratele catelului de marti

Eu, stand de vorba despre Piti cu fratele catelului de marti

Share

Azi mergeam pe strada (tot prin acelasi loc in care mi-am pierdut mintile temporar si vorbit-am cu un reprezentant al rasei canine) si, deodata, m-am auzit strigat: “Hei! Psssst! Hei – hei!”.

M-am uitat in jur, nimic. Din nou am auzit: “Hei! Aici!”, si atunci mi-am dat seama ca venea de jos.

M-am uitat si, ce sa vezi? Sa crezi si sa nu vezi? Nu, sa vezi si sa nu crezi, normalmente. Era un catel vorbitor din nou. “Iar imi pierd mintzishoarele”, mi-am spus.

“Ce, mai, voi sunteti Gashca? Li se spunea Cainii Vorbitori SRL?”. Era sfrijit si alb si se uita la mine obosit. “Lasa-ma, ca-s rupt!” “De ce esti rupt?” “Vin din Feroe” “Cum sa vii din Feroe?”

“Uite-asa. Sunt fratele lu’ aia cu care ai vorbit acum doua zile si vin din Feroe. Sunt plecat la lucru, la groapa comuna de langa Torsshavn. Ce mi-au auzit urechile!…”

“Ei, hai! Ce ti-au auzit urechile?” “Am fost la antrenamentul Nationalei, inainte de meci.” “Si?” “I-am auzit pe Piturca si pe Mircea Sandu vorbind” “Caine nebun! De ce nu respecti oamenii? Cum ai putut sa asculti o discutie privata?”

“Da’ ce, ei ma respecta pe mine? A aruncat Lobont in mine cu o gheata… si mi-a zis: Mars, inapoi la cotet, sobolanule!. Dar tot m-am strecurat langa aia doi…” “Care aia doi?” “Piti si Nasu'” “Si?” “I-auzi discutie-ntre ei:

“Daca asa pui problema..” “Ce-mi faci?” “Bine, iti dau o luna, pana la meciul cu Franta, dar dupa aia nu mai depinde de mine, toti iti iau capul, si prietenii, gata!”

“Bine-bine, pana atunci mai e, ii fac o pentagrama lui Domenech, o sa-i puna pe aia sa alerge de-a-ndaratelea. Daca avem noroc si ploua si sa fie furtuna pe mare, ii batem. Penalty in minutul 87 (vorbesti tu cu arbitrul), dupa ce am ametit jocul, apoi ne bagam cu fundu-n poarta si aparam rezultatul cu 10 fundasi, de nu se vede Govou cu Benzema si Flamini, alaturea fiind! Doar i-am facut si la Euro!”

“Si tu vrei sa stai asa, la Nationala, la infinit? Cat crezi ca te mai suport?” “Stau cat vrea muschiul meu, in locul meu vine cine vreau eu, iar cand pleci tu, in locul tau il aduci pe pretenarul meu, Lupy”

“Iti crap capul!”

“Iti fac o pentagrama!”

“Te sparg!”

“Ma spargi din parti!”

… si uite-asa au continuat, apoi s-au calmat si au inceput din nou: “Vorbeste tu cu ala, cu Adi, ca nu sta de vorba cu mine, e suparat, se baga-n seama, spune-i sa-si bage mintile-n cap, ca nu mai pupa Nationala cat e el fotbalist…”

“Bine, hai ca-l sun acum, sa dea dezmintire, ca el n-a spus nimic si vine. Si vineri facem conferinta de presa. Dar e ultima data!”

Catelul s-a oprit din vorbit si s-a asezat pe coada, uitandu-se la mine. I-am zis, atent sa nu ma vada cineva: “Sa zicem ca te cred, dar mi se pare aberant: cum ai ajuns din Insulele Feroe in Romania? Te-ai teleportat?”

“Am venit in cala, intre bagaje, cu charterul lor. Stai linistit, noi o sa-ti zicem in continuare ce se mai intampla” “Hai, nu zau? O sa-mi ziceti voi in continuare?” “Ne vedem vineri, ori cu mine, ori cu aia neagra. Haidi pa! Haidi Steaua, bei!”

Na, poveste, mai e si stelist… sa fii caine, si totusi stelist, ce paradox! Acum, ce sa zic, ca sa nu spuna cineva ca fantazez, i-am facut si poze acestui catel teribil de inteligent.

Dar nu a vrut cu nici un chip Grivei asta de Torsshavn sa stea cu fata la mine. A zis ca-i e frica, “daca si-a pus Piturca cerberii pe urmele mele, si-mi vede fata? Asa sunt mai in siguranta, altfel ma infecteaza aia cu sange dracesc”.

Share