Elena Udrea şi Ioana Băsescu, condamnate în primă instanţă

Share

Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea şi fata cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu au fost condamnate în primă instanţă, la ani grei de puşcărie.

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu, la alegerile prezidenţiale din 2009.

Udrea a primit mai multe pedepse, cuprinse între 3 şi 6 ani, pentru săvârşirea celor două infracţiuni.

Instanţa le-a contopit, iar la condamnarea cea mai grea, de 6 ani, a fost adăugat un spor, urmând ca ea să execute în final 8 ani închisoare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Şi fiica fostului președinte Traian Băsescu, Ioana, a fost condamnată de magistrați Curții de Apel Bcuurești, la 5 ani de închisoare, în acelaşi dosar.

Ioana Băsescu a fost condamnată la 3 ani, pentru instigare la delapidare, la încă 3 ani, pentru instigare la spălare de bani. Contopind pedepsele, fiica președintelui a fost condamnată la 5 ani de închisoare, în dosarul privind campania electorală din 2009, informează Aleph News.

Decizia în cazul fiicei președintelui, la fel ca și cea în cazul Elenei Udrea, care a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare, este în primă instanță, aceasta putând fi atacată cu apel.

Share