home CORUPTIE Elena Udrea s-a infectat convenabil, cu o zi înainte de ultimul termen la proces

Elena Udrea s-a infectat convenabil, cu o zi înainte de ultimul termen la proces

Share

Când se afla-n drum spre Costa Rica, coincidenţă: Elena Udrea a fost condamnată. La fel sau aproape la fel şi acum.

Elena Udrea a anunțat că s-a infectat cu noul coronavirus cu o zi înainte de ultimul termen în procesul finanțării campaniei electorale din 2009, în care este judecată pentru corupție, la Curtea de Apel București.
Judecătorii au amânat procesul, după ce avocatul Elenei Udrea a anunțat în sala de judecată că aceasta nu se poate prezenta, deoarece a fost testată pozitiv cu noul coronavirus și se află în izolare, pentru următoarele 14 zile.
Avocatul Elenei Udrea a invocat în instanță acest aspect și a cerut amânarea judecății. „Doamna Udrea dorește să fie prezentă, dar i-ar pune în pericol pe toți”, a spus avocatul Veronel Rădulescu.
Magistrații au decis amânarea, chiar dacă procurorul de ședință s-a opus, susținând că procesul trebuie soluționat în termen rezonabil, iar Elena Udrea are apărarea asigurată de un avocat.
Elena Udrea a confirmat faptul că a fost infectată cu SARS CoV-2. „Bună dimineața! Confirm. Aseară am aflat. Doamne, ajută!”, a fost mesajul Elenei Udrea. Nu se înţelege foarte clar de ce ajută Doamne şi nici care anume este acesta, cel care ajută.
Pe 14 decembrie anul trecut, Curtea de Apel București a mai amânat o dată procesul de corupție legat de finanțarea campaniei electorale din 2009, în care protagoniste sunt Elena Udrea și Ioana Băsescu, stabilind termen pentru 8 ianuarie 2021.
Unul dintre inculpații din dosar a anunțat atunci instanța, prin intermediul avocatului său, că a fost infectat cu COVID 19, dar că dorește să asiste la audierea Elenei Udrea pentru a-i adresa întrebări.
La audierile din fața instanței, care au avut loc anul trecut, Udrea și-a susținut nevinovăția.
„Nu mă consider vinovată de comiterea infracțiunilor. (…) Am finanțat personal campania electorală din 2009, alocand sume totalizând peste 300 de mii de euro. Veniturile personale și ale soțului aferente anului 2009 mi-au permis această finanțare.
Cred că sunt printre puținii politicieni care au adus bani personal la campania electorală și nu au plecat cu bani acasă, în urma lor”, a declarat Udrea la Curtea de Apel București.
În mai 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată, la instanța supremă, pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea, pe care o acuză de instigare la luare de mită și spălare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului Gheorghe Năstăsie, pe fostul președinte al Consiliului Județean Tulcea, Victor Tarhon, pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor, și pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare.
Share