Elena Udrea află mâine dacă va fi extrădată

Share

Elena Udrea va afla la sfârșitul acestei săptămâni, vineri, 10 iunie, dacă judecătorii bulgari o vor trimite în România, să execute pedeapsa 6 ani de închisoare, în Dosarul Gala Bute.

Ieri, judecătorii bulgari au acceptat cererea unui martor. Ingrid Mocanu, care a fost cu Elena Undrea în stare de arest, de a vorbi despre condițiile din penitenciarele din România, potrivit Antena 3.

Fostul ministru Elena Udrea, aflată în arest în Bulgaria a declarat că speră să abă parte de o justiţie dreaptă în Bulgaria, ceea ce nu a avut parte în România, şi a precizat că se fac presiuni asupra celor din Bulgaria, lucru confirmat de purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel din Sofia.

”Sper să am parte de o justiţie dreaptă în Bulgaria, ceea ce nu am avut parte în România”, a spus Elena Udrea.

Ea a precizat:

”Ştiţi cum se fac presiuni inclusiv asupra justiţiei de aici, a spus-o chiar purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel, că se fac presiuni asupra celor din Bulgaria, e logic, dacă fac în Bulgaria, ce presiuni se vor face în România?”, s-a întrebat retoric ea.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare, primită în Dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, procedurile de extrădare fiind acum în derulare.

Share