home SPORT Dosarul Transferurilor 2. 10 milioane de euro sifonaţi la CFR Cluj

Dosarul Transferurilor 2. 10 milioane de euro sifonaţi la CFR Cluj

Share

A apărut Dosarul Transferurilor 2, după celebrul dosar, în care nouă oameni de fotbal au fost condamnaţi acum mai mulţi ani. El este despre dispariţia a 10 milioane de euro de la CFR Cluj. Acte din dosarul DIICOT arată că Arpad Paszkany este suspect de evaziune fiscală și delapidare.

La răspântie de Justiţie. Ziua dosarelor. Zambaccian, Valiza, Transferurile frauduloase

Gazeta sporturilor a publicat schema prin care o firmă offshore din Cipru a primit de la CFR Cluj 30% din transferurile lui Culio, Deac, Dubarbier, Lacina Traore și Alvaro Pereira.

Dosarul Transferurilor 2 şi moartea unui stivuitorist

Pe 7 august 2014, a avut loc un accident, în urma căruia a decedat un bărbat, pe nume Lucian Ivan. Acesta l-a rugat pe stivuitoristul cu care era prieten să-l ridice cu stivuitorul până la un raft dintr-o curte. Începuse să plouă și a dorit să acopere raftul cu ceva.

Ivan s-a urcat pe un container, care a fost ridicat de stivuitor, fără a fi asigurat. A pășit pe margine și a căzut, fiind lovit și de container. Scena morții violente este descrisă de Szekernyes Karoly, în declarația de suspect dată procurorilor DIICOT în noiembrie 2016. Iată acum legătura cu Dosarul Transferurilor 2.

Ivan era căsătorit cu sora lui Szekernyes și lucra la firma cumnatului său din Ungaria. Szekernyes fusese cumnat cu Arpad Paszkany, fiind însurat cu sora Kingăi Judith,. Aceasta este prima soție a omului de afaceri clujean și nepoata unui influent om de afaceri maghiar.

Dosarul Transferurilor 2. Scurgeri de sume importante de la CFR Cluj

Aceste relații de rudenie au ieșit la iveală în dosarul de “ delapidare în formă continuată și de evaziune fiscală în formă agravată și continuată” deschis de DIICOT. În 2016, împotriva lui Arpad Paszkany. În dosar, Szekernyes și președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, sunt acuzați de complicitate.

În declarațiile lor, suspecții îl indică pe cumnatul mort drept creierul care a pus în practică strategia de transferuri de la CFR Cluj. Aceasta prin intermediul unei firme cipriote, cu ajutorul căreia au fost scurse sume imense din contabilitate.

Bănuind că în spatele schemei se află Arpad Paszkany, procurorii s-au îndreptat în acțiunea lor împotriva fostului patron al clubului. Dar dosarul nr. 69 D/P/201 a rămas de mai bine de un an în faza de cercetare, la DIICOT Cluj.

Dosarul Transferurilor 2. Cum au dispărut bani care trebuiau să ajungă la buget

Dosarul Transferurilor 2 demască o intrigă familială. Aceasta a fost soldată cu evaporarea de la CFR a unei părți însemnate din zecile de milioane încasate de la UEFA. Aceasta – pentru participările în Champions League ale CFR Cluj.

În februarie 2015, Tribunalul Comercial Cluj admitea cererea clubului CFR 1907 de intrare în insolvență. Datoriile se ridicau la aproape 90 de milioane de lei. Mai bine de jumătate, echivalentul a 11,5 milioane de euro, erau către bugetul de stat.

În timpul procesului de insolvență, au început să apară documente. Acestea demonstrau că, sub patronatul lui Paszkany, milioane de euro au ieșit din club prin firme-paravan. Acestea erau înregistrate în paradisuri fiscale, precum Cipru sau Seychelles.

Una dintre aceste companii este Vianova Holdings Limited, înființată în Cipru, în 2007, cu Arpad Paszkany proprietar mascat și cu un cont bancar legat la Gutmann Bank, din Viena.

Citeşte şi
Jucătoarea de tenis de câmp româncă Simona Halep a jucat la Melbourne, la Australian Open,
Serena Williams, tenismena în vârstă de 36 de ani, îşi pregăteşte revenirea în forţă în
Dosarul de evaziune de un milion de euro îl aduce în prim-plan pe soţul fostului
Adrian Sârbu susţine, într-o declaraţie de presă, că a respectat legile ţări şi că întreg
FMI spulberă promisiunile electorale făcute de Ponta. Adio facilități pentru transportatori și reducerea CAS în
Când vă duceţi la magazin, din septembrie, şi cumpăraţi pâinea la acelaşi preţ, să nu
~te-a muscat un caine in Capitala? CEDO te despagubeste!~teroristi capturati de DIE, DIICOT si Politie~Dan
Miza aliantei media Dancu - Rus - Paszkany este proiectul de regionalizare a Romaniei.
~Basescu, atac la Blaga~inghetarea pretului benzinei, bomba cu ceas~creste pretul aurului~Rosswell in actualitate~platforme de poker
Seful ANAF Sorin Blejnar a declarat in emisiunea "Dupa 20 de ani" de la ProTV
Share