Dosarul Marele Alb. Două demisii, după ancheta Recorder

Share

Încep demisiile, în Dosarul Marele Alb. Acestea pot fi o confirmare că dezvăluirile făcute de Recorder respectă realitatea factuală.

Organizaţia PSD Bucureşti şi organizaţia PSD sector 4 anunţă că Neacşu Lazăr şi-a prezentat în această dimineaţă demisia din Partidul Social Democrat şi din calitatea de consilier general PSD din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, a transmis filiala PSD, prin intermediul unui comunicat de presă.

Arhiepiscopia Bucureştilor a reacţionat şi a anunţat că instituţia nu îşi însuşeşte atitudinea clericilor corupţi, împotriva cărora a luat măsuri de fiecare dată. Preotul Aurel Mihai – vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, și-a dat demisia şi nu mai ocupă niciun post în administraţia bisericească, după ce a recunoscut că exprimările prezentate în reportaj au fost neadecvate.

Potrivit jurnaliştilor de la Recorder, Lazăr Neacşu este la al doilea mandat de membru în CGMB, din partea PSD şi, înainte de politică, a avut afaceri în construcţii, el fiind indicat de sursele jurnaliştilor ca un „agent de influenţă a Bisericii, care trage sfori pentru obţinerea de fonduri din fondurile locale”.

Acesta le spune celor de la Recorder cum a intrat în politică.

„În 2016 nu am avut ce face, şi l-am intrebat pe Marele Alb: ><<Preafericirea Voastră, vreau să mă duc si eu consliier general, la ce partid să mă duc?. ‘Du-te la PSD că va câştiga toată ţara>>. El m-a sfătuit. Şi asa a fost, n-a câştigat PSD în toată ţara? Da. Normal, că-i securist. Normal, că-i securist. E de-al lor, nu? E cel mai informat om, ca şi Papa”, spune Neacsu, în înregistrarea Recorder.

Unui singur înalt prelat din România i te adresezi cu Prefericirea Voastră: lui PF Daniel, şeful BOR.

Cei de la Recorder au prezentat, la capătul a opt luni de documentare, „o reţea secretă în care oameni de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o megaafacere: construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici”.

Revenim la Aurel Mihai:

”Teoretic, este desigur posibilă o tentativă de inducere în eroare din partea unor oameni rău intentionaţi, fie ei şi angajaţi ai Bisericii. Odată dovedită reaua lor voinţă sau implicarea în ceva reprobabil, aceştia sunt şi vor fi oricând sancţionaţi şi îndepărtaţi, întrucât compromit Biserica. Niciun act de corupţie nu trebuie tolerat într-o instituţie, mai ales în Biserică”, a mai transmis Arhiepiscopia Bucureştilor.

Și Lazăr Neacșu, politicianul ce apare în ancheta Recorder în ce privește fondurile publice alocate bisericilor şi-a prezentat demisia şi din funcţiile bisericeşti. El era membru în Adunarea Eparhială şi în Adunarea Naţională Bisericească.

Share