Doina Gradea pentru Floriana Jucan: Singurul argument pentru schimbarea mea este ilegal și imoral

Share

Aflată la anaghie, Doina Gradea, încă PDG la SRTV, se duce la Q Magazine, la Floriana Jucan, care, sub aliasul Nora Noapte, îi ia un interviu greţos.

Interviul începe cu o poză, cu Doina Gradea privind eroic, în zare, şi următorul citat: “Am venit în TVR precum un soldat trimis la război fără armură, fără nimic. Și am trecut dincolo de unele tranșee”. Pe bune?

Întrebare cu direcţie marca Floriana Jucan: “Când erau în opoziție, politicienii USR și PNL cereau vehement depolitizarea Televiziunii Române. Acum, fiind la Putere, nu doar că nu depolitizează, ci ca să ajungă funcții pentru fiecare partid, au mai inventat unele. V-ați fi așteptat la această ipocrizie?”
Răspunsul, pe măsură: “Mandatul CA-ului condus de mine va rămâne, sunt convinsă, ca un reper în istoria TVR.”

Din nou, aceeaşi întrebare: pe bune?

A doua întrebare (fiecare întrebare este o perlă despre cum nu se face un interviu. trebuie să te străduieşti să pui cele mai incommode întrebări, ori Floriana se face preş, apoi dă şi cu aspiratorul): “TVR era un post de televiziune important în urmă cu 10 ani, a cărui seriozitate era mai presus de orice bănuială. Ce a dus la degradarea acestei instituții și mai ales la imaginea ei în rândul românilor?”

Răspuns: “TVR nu a decăzut, ci a rezistat eroic, aș spune, tuturor atacurilor – din media, din interior, politice – ale celor interesați să nu fie puternică sau pentru ca să se folosească de ea în scopuri proprii.”

Noi credem că, da, TVR a rezistat eroic tuturor atacurilor Doinei Gradea şi mafiei din spatele acesteia. Aici ne-am oprit. Există limite ale suportabilităţii, pentru că nu sunt destule lămâi.

Share