Dan Tănasă a primit avertisment scris de la Camera Deputaţilor

Share

Pentru grosolăniile şi ameninţările recente, Dan Tănasă, parlamentar AUR, primeşte ceea ce merită.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a aprobat sancționarea deputatului AUR Dan Tănasă, cu avertisment scris, după ce acesta a adresat cuvinte și expresii „care contravin demnității și onoarei funcției de deputat” unor colegi din Parlament.

Deputații USR PLUS Ionuț Moșteanu și Silviu Dehelean au depus săptămâna trecută o sesizare împotriva lui Dan Tănasă, iar Comisia juridică a decis că comportamentul acestuia din urmă este încadrat în categoria abateri disciplinare și a propus aplicarea sancțiunii, cu avertisment scris.

Aceasta este cea mai gravă sancțiune prevăzută de Regulament și de Statutul deputaților și senatorilor. Deputații juriști au luat această decizie, după ce au analizat sesizarea depusă de Moșteanu și Dehelean împotriva lui Tănasă, cu privire la „comportamentul grobian și limbajul vulgar” al acestuia, după ședința de plen din 24 martie.

În documentul depus, cei doi deputați USR PLUS solicită „efectuarea demersurilor regulamentare necesare pentru constatarea și sancționarea abaterilor disciplinare săvârșite de deputatul Dan Tănasă”.

Mai mulți parlamentari AUR l-au admonestat săptămâna trecută, pe holurile Palatului Parlamentului, pe ministrul Justiției, Stelian Ion, în timp ce susținea o conferință de presă, alături de liderul USR, Dan Barna.

Deputatul AUR Dan Tănasă i-a reproșat ministrului, pe un ton foarte ridicat, o serie de aspecte legate de desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție. El a adresat o serie de jigniri mai multor deputați USR, printre aceștia fiind Ionuț Moșteanu, Bogdan Rodeanu, Silviu Dehelean.

Share