home CULTURA, MUZICA DINAMITA MUZICALA: Faithful Breath, "Fading Beauty"

DINAMITA MUZICALA: Faithful Breath, "Fading Beauty"

Share

Grupul german Faithful Breath s-a format in Bochum in anul 1967 si a fost fondat de Heinz Mikus (voce, chitara) si Horst Stabenov (chitara bas), cand au parasit grupul Magic Power, pentru a forma un nou grup. In Faitful Breath li s-au alaturat Reinhold Immig (chitara), Walter Scheuer (chitara) si Jürgen Fischer (tobe).

Alegerea numelui grupului a venit de la altcineva: basistul Georg Grebe. Acesta a fost pentru putin timp basistul trupei, in locul lui Stabenov, care a lipsit din grup pentru cateva saptamani. Un alt muzician, Boggie Kopec, a fost de asemenea pentru scurt timp membru Faithful Breath, la inceputurile formatiei, iar putin mai tarziu, in 1967, saxofonistul Ulrich Bock a participat si el la aventurile muzicale ale trupei, destul de efemera in prima sa forma de agregare.

In prima sa forma de agregare, ca trupa de progresiv simfonic, Faithful Breath a lansat doua albume, Fading Beauty (1973) si Back On My Hill (1980). Primul dintre acestea este una dintre perlele muzicii progresiv-simfonice si nu trebuie sa lipseasca din colectia nimanui care indrageste acest gen de muzica.

Share