home CULTURA, MUZICA DINAMITA MUZICALA: El Reloj, "Tema Triste"

DINAMITA MUZICALA: El Reloj, "Tema Triste"

Share

Prima formula El Reloj ii includea pe Luis Valenti (keyboards si voce), Willy Gardi (chitara), Osvaldo Zabala (chitara), Eduardo Freza (chitara bas si voce) si Juan Espósito (tobe), curand si de Eduardo “TuEl Reloj II pcata” Suarez la chitara, care apoi a parasit grupul si a fost inlocuit de Gregorio Felipes.

Inainte de o foarte importanta serie de concerte la Teatrul Olimpia, Gregorio Felipes a fost ucis intr-un accident de masina, provocat de catre un politist beat care a scapat nepedepsit. In pofida tritetii lor, membrii ramasi in formula de cvintet au dedicat concertele din seria de la Teatrul Olimpia memoriei fostului coleg disparut, in fata a 1.500 de fani, apoi au parasit scena pentru o lunga perioada de timp.

In anul 1973 si-au lansat primul single, cu “El Mandato” si “Vuelve el Día a Reinar”, avand un succes moderat. Peste inca un an si-au lansat cel mai mare hit, “Alguien en Quien Confiar”, pe un disc single pe care mai aparea si piesa “Blues del Atardecer”. Discul acesta s-a vandut in peste 100.000 de copii.

Doi ani mai tarziu, in 1975, au lansat primul LP, “El Reloj”, cu mari influente de la Deep Purple, insa cu tuse mistice proggy de la Uriah Heep.
(va urma)

Share