home CULTURA, MUZICA DINAMITA MUZICALA: EL Reloj, "Aquel Triangulo"

DINAMITA MUZICALA: EL Reloj, "Aquel Triangulo"

Share

Albumul “El Reloj” continea piesele mai vechi ale grupului, precum si altele mai noi. Trebuie sa intelegem ca grupul cauta de ani de zile bani pentru a scoate un album, asa ca din acest motiv a trebuit sa astEl Reloj II pepte cinci ani pana sa o faca. Bugetul a fost atat de restrans, ca nu si-au putut permite sa puna pe coperta albumului lucrarea “Ceasurile Topite” a lui Salvador Dali. Pana aici, avem o trupa sud-americana tipica de HardRock.

In anul 1976 insa stilul grupului s-a schimbat dramatic, apropiindu-se de sound-ul simfonic, odata cu aparitia celui de-al doilea album, numit “El Reloj II” sau “El Reloj/Al Borde Del Abismo”. Dupa parerea mea, acesta album a fost lectia simfonica predata in Argentina de un grup rock, pe care alti muzicieni au invatat-o si au dezvoltat-o.

El Reloj a riscat mult cu aceasta schimbare de stil, dar riscul asumat a dus la succes: popularitatea grupului a crescut uimitor, dar a dus de asemenea la cresterea tensiunilor din interiorul formatiei, asa ca, dupa doua concerte superbe la “Luna Park” de Rosario si cateva lungi turnee prin Argentina, grupul s-a destramat.

In anul 1983 grupul s-a reunit pentru a lansa un LP nou, numit “La Esencia es la Misma” (Esenta Este Aceeasi), dar grupul nu a mai avut acelasi succes, asa ca s-au despartit din nou, insa nu pentru toteauna, pentru ca in anul 1989 trupa s-a reunit pentru putin timp si din nou problemele de ordin economic au cauzat o noua despartire.(va urma)

Share