home CULTURA, MUZICA DINAMITA MUZICALA: El Reloj, "Al Borde Del Abismo"

DINAMITA MUZICALA: El Reloj, "Al Borde Del Abismo"

Share

Un omulet chel, plapand, cu un zambet aflat la limita dintre incantare si delir, privind in abisul de sub el, imbracat in haine ce aduc vag a zeghe, chel, cu barba, cu piciorul stang jucand pe coarda sensibila pe care paseste deasupra haului, la un pas de prabusire. In background El Reloj II psunt semnele modernitatii, pe o campie marginita de munti. O planeta se prabuseste. “Al Borde Del Abismo”.

Iván Melgar Morey arata ca trupa rock argentiniana El Reloj este, fara dubii, cea care a deschis portile prolificei scene a miscarii progresive sud-americane, in pofida faptului ca nu a fost niciodata o trupa de simfonic progresiv pur. Totusi, acesta a fost stilul lor muzical in care si-au aratat cu preponderenta originalitatea si unde au inovat cu precadere.
Trupa a fost evident inspirata de liniile melodice si de abordarea tipica grupului britanic Deep Purple. Fondatorii El Reloj au fost, in anul 1970, Eduardo Frezza si Willy Gardi, care proveneau din grupurile Lagrima (Lacrima) si Los Angeles Salvages (Ingerii Salbatici), din orasul argentinean Rosario, pe malul fluviului Paraná.

EL Reloj si-a facut debutul intr-o sala de cinema ticsita din acest oras, numita “El Monumental”, cu toate cele 1.100 de locuri ocupate si cu o multime de fani ramasi in strada pentru ca nu au gasit bilet.
(va urma)

Share