home CULTURA, MUZICA DINAMITA MUZICALA: Blind Faith, “Do what you like”

DINAMITA MUZICALA: Blind Faith, “Do what you like”

Share

Blind Faith a fost un super-grup englez de blues-rock, a carui componenta era: Eric Clapton, Ginger Baker, Steve Winwood si Ric Grech.

Grupul, care a fost unul dintre primele asa-zise “super-grupuri“, rsi-a lansat singurul album, omonim numelui trupei: Blind Faith, in August 1969.

Stilistic, muzica grupului acesta fabulos si trecator era o ingemanare a stilurilor grupurilor din care proveneau  Winwood, Baker si Clapton: Traffic si Cream.

Ascultam ceea ce, din punctul meu de vedere, este cea mai valoroasa creatie a acestui grup, hiper-piesa de HippieWhiteBlues “Do What You Like”, pe care probabil ca am ascultat-o prima data in anul 1987, in caminele studentesti galatene, la o auditie organizata de Cosmin Pacuraru si prietenii sai, la legendarul lor Club de Muzica Contemporana.

Piesa “Do What You Like” este una dintre putinele piese muzicale in care fiecare membru al grupului in cauza face exact ce doreste si, prin autodisciplinare melomanistica, ansamblul care rezulta este o melodie superba.

Ceva asemanator se intampla la Phoenix, cu superba piesa “Negru Voda”, care, din punctul meu de vedere este, alaturi de albumul “Cantafabule”, capodopera acestui grup urias.

Share