home CULTURA, MUZICA Analogy, “The Suite – A) Sink Or Swim B) The Mirror C) The Treatment” (dinamita muzicală)

Analogy, “The Suite – A) Sink Or Swim B) The Mirror C) The Treatment” (dinamita muzicală)

Share

Ascultam acum ceea ce eu consider a fi capodopera trupei germane, stabilite in Italia, Analogy, despre care s-a acreditat ideea (dupa parerea mea) gresita ca este o formatie care face parte din rock-ul progresiv italian, cand este in mod evident o reprezentanta tipica a KrautRock-ului timpuriu.

In urma cu putin timp, am ascultat primul album al trupei, omonim numelui grupului si numelui celei mai reusite piese de pe LP. Azi intram in greutati. Lirica uratului. Tudor Arghezi. Flori de mucigai.

Nu trebuie sa ne asteptam in muzica acestor nemti reci la linii melodice generoase, ori sa asteptam cantonete prelucrate progresiv, ca la Premiata, Banco sau Garybaldi.

Analogy, nemţi reci şi lucizi

The Suite nu poate fi ascultata, dupa parerea mea, decat cu versurile in fata, urmarind firul logic al ideilor exprimate si traind la intensitate maxima tensiunea liniei melodice, mai curand complementara cuvintelor, decat o sublimare a acestora.

Personal, nu simpatizez acest gen de muzica progresiva, dar rational nu pot sa nu-i apreciez valoarea indiscutabila.

Mi se pare ca as fi incorect fata de vizitatorii blogului meu daca nu as prezenta si ce nu este in aria mea predilecta din curentul muzical preferat. “The Suite” este o lucrare de MedievalDarkProg inconfundabila: numai Analogy a facut asa ceva, nu mai stiu si alta formatie, iar cand o voi descoperi va voi anunta.

Analogy, două mari arii de 20 de minute

Aceasta creatie este formata din doua mari arii de peste 20 de minute, prima compusa din cinci parti, iar a doua din patru. Va voi prezenta in continuare playlistul acestei lucrari:

The Suite A.
A) Sink Or Swim
B) The Mirror
C) The Treatment
D) Merseburg Charm
E) Spirit Dance

The Suite B.
A) Ventardorn
B) Intermission
C) 1000 Deaths.
D) Is There A Chance

Share