Diana Şoşoacă cere României să nu ajute Ucraina, în faţa agresiunii Rusiei

Share

Ce spune acum Diana Şoşoacă este model despre cum acţionează un agent de influenţă al Federaţiei Ruse.

Șoșoacă a depus o interpelare către premierul Florin Cîțu, în care afirmă că “noi (…) suntem carne de tun“, dacă România sprijină Ucraina. În interpelare ea cere și relansarea relațiilor cu China comunistă.

“Noul tratat militar semnat cu Ucraina ne pune într-o poziție periculoasă față de Federația Rusă (…) Tratatul menționează că în cazul în care Ucraina intră în conflict cu Federația Rusă, România îi sare în ajutor (…) Cu alte cuvinte, românii sunt carne de tun“, a declarat ea.

De altfel Șoșoacă a criticat tratatul și într-o declarație politică: “Nici nu vreau să îmi închipui ce s-ar întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligaţi să ne luptăm cu Rusia!

Până ajunge NATO aici, cred că ne spulberă de pe faţa pământului. Consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situaţia geopolitică la acest moment”.

În consecință, senatoarea independentă cere explicații Guvernului pentru faptul că n-a transmis felicitări Federației Ruse, de ziua națională, și nu a trimis nici un reprezentant la recepția de la Ambasada Rusă la București.

Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă a fost prezentă la Ambasada Federației Ruse din București la recepția oficială cu ocazia sărbătorii naționale, Ziua Rusiei. Fotografiile de la recepție o arată fericită alături de Dragoș Dumitriu, redactor la Sputnik România.

În aprilie, ea a anunțat că își cere scuze Ambasadei Rusiei în urma unui protest organizat în fața acestei reprezentanțe diplomatice, legat de masacrul de la Fântâna Albă:

„În calitate de senator, mi-am cerut scuze Ambasadei Rusiei față de jignirile aduse de anumite persoane. Nu ai dreptul să declanșezi un conflict diplomatic din care noi putem ieși terfeliți într-un hal fără de hal.

Ce căuta mitingul care e împotriva restricțiilor pandemice să ni se deturneze către stricarea unor relații diplomatice și așa precare cu vecinii. Băi, nu se face așa ceva. Suntem inculți din punct de vedere juridic și diplomatic.

Unde ne sunt diplomații de excepție pe care îi aveam? Să fiu singurul senator care să-și ceară iertare, scuze pentru un anumit comportament injurios?”.

Share