Deputatul Şaorma e preşedintele Comisiei pentru Revoluţia din 1989

Share

Deputatul Şaorma, o bătaie de joc. Prin algoritm, unul pe care nu l-a respectat, când a fost la guvernare, PSD a trebuit să pună pe cineva la o comisie.

Bârlădeanul Adrian Solomon a fost desemnat de cele două camere ale Parlamentului drept președinte al Comisiei parlamentare a revoluționarilor din decembrie 1989.

Prin Hotărârea nr. 14/2021 pentru aprobarea componenței nominale a Comisiei parlamentare a revoluționarilor din decembrie 1989 a Parlamentului României, publicată în Monitorul Oficial din 17 februarie 2021, deputatul PSD Adrian Solomon a fost desemnat președintele acestei comisii, informează Monitorul de Vaslui.

Hotărârea a fost adoptată de Camera Deputaților și de Senat în ședința comună din 17 februarie 2021, un alt deputat vasluian, Irinel Stativă, de la PSD, fiind desemnat membru al comisiei.

Este vorba despre fosta Comisie parlamentară pentru controlul aplicării Legii nr. 42/1990 pentru cinstirea eroilor martiri și acordarea unor drepturi urmașilor acestora, răniților, precum și luptătorilor pentru victoria Revoluției din decembrie 1989, care se ocupă în principal de acordarea titlurilor de „revoluționar” și a drepturilor de care beneficiază aceștia și urmașii lor.

Cei doi deputați vasluieni mai fac parte, tot împreună, din Comisia pentru muncă și protecție socială, Adrian Solomon, în calitate de vicepreședinte (președinte, în mandatul trecut), iar Irinel Stativă în cea de membru.

Share