Daniel Băluţă, propagandă. Sfinţea un bloc când Tolo era la DIICOT

Share

Daniel Băluţă, primarul PSD al Sectorului 4, dă noi probe de cinism şi tendinţă spre propagandă tipică social-democraţilor.

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță a postat pe contul său de Facebook o filmare cu anveloparea unui bloc din Sectorul 4, care s-a sfârșit cu sfințirea clădirii.

Edilul a publicat filmulețul în aceeași zi în care Cătălin Tolontan, împreună cu alți jurnaliști, a fost audiat la DIICOT, în urma unei plângeri depuse de Băluță, deranjat de investigațiile ziarului, despre legăturile cu clanurile de interlopi, conform Ziare.com.

“Bloc sfințit după ce a fost anvelopat.
Anveloparea blocurilor este un lucru extrem de important, nu doar pentru noi cei din primărie care trebuie să lucrăm la proiectare, finanțare și până la execuție, ci mai ales pentru beneficiari. La finalizarea lucrărilor o asociație de proprietari a simțit să facă o sfeştanie clădirii proaspăt renovate în care își au căminul. Mă bucură nespus gestul lor care arată cât de multă nevoie aveau de această reabilitare și câtă bucurie le-a adus”, a scris Băluță, pe Facebook, evident, fugărind limba română de vreo şase sau şapte virgule.

Cele mai multe persoane au încercat să afle în comentarii când vor fi anvelopate și blocurile lor, însă au fost și cei care au găsit gestul ridicol. “După sfințire a crescut garanția lucrărilor, cu siguranță sunt veșnice acum” sau “Pe cine ardem pe rug dacă apar probleme după reabilitare? Și de ce nu facem o incantație poate vine și apa caldă!”, au scris aceștia.

Băluță a publicat înregistrarea în aceeași zi în care coordonatorul publicațiilor Libertatea și Gazeta Sporturilor, Cătălin Tolontan, a fost chemat pentru audieri, la DIICOT. Alături de el, a fost chemat la DIICOT și jurnalistul Mihai Toma. Ambii sunt audiați în calitate de martori, după plângerea formulată de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Acesta s-a considerat lezat de articolele publicate în Libertatea și a cerut la Judecătoria Sectorului 2 ștergerea articolelor despre el, pedepsirea ziariștilor la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și condamnarea lor penală, către DIICOT.

Share