CTP: Viktor Orban investeşte în sport ca să fie mai popular

Share

Gazetarul Cristian Tudor Popescu susţine că „Viktor Orban, ca și Ceaușescu, ca și sovieticii, consideră că sportul îi poate aduce un plus de imagine”, de asta investeşte în sport.

“Creți un Viktor Orban premier în România? Am mai auzit texte de soiul ăsta: «Dom’le, chinezii, uite cum e la chinezi, acolo se bagă statul, e ordine. Ungurii, uite ce fac ungurii!»”, a spus CTP.

Apoi Cristian Tudor Popescu a continuat:

Păi, astea-s dictaturi! Ce este în Ungaria acum este o dictatură! Ce tot o dăm cu iliberalism, naționalism. Dictatură clară! Acest ins stăpânește țara aceea, își are oamenii puși în toate domeniile, câștigă sume uriașe din afaceri pe care le controlează camarila lui.

“Este un dictator în toată regula și într-un sistem dictatorial alocarea de resurse se face în mod discreționar”, a explicat jurnalistul.

“E foarte simplu!”, a spus CTP, explicând: “Viktor Orban, ca și Ceaușescu, ca și sovieticii, consideră că sportul îi poate aduce un plus de imagine ca să se mențină la putere și pentru asta investește. Eu nu aș vrea ca România să fie o Ungarie!”

Dar ce înseamnă asta?

Am mai văzut regrete de soiul ăsta și la nivel politic: „Uite, dom’le, ungurii iau gaz ieftin de la ruși și noi plătim scump! Uite, dom’le, cum păcălesc ei Comisia Europeană, ei nu se supun, noi de ce ne supunem?” Și așa mai departe. Nu aș vrea să trăiesc în Ungaria acum. Aș vrea să trăiesc în România, așa cum este ea. Dar nu este o dictatură în această țară. Asta este comparația corectă cu Ungaria, că n-au ungurii acolo niște material uman mai bun decât românii, nu au niște antrenori, tehnicieni, oficiali extraordinari. Pur și simplu, există această decizie politică.

CT Popescu afirmă, citat de GSP, că “nu aceasta este calea. Și nu vreau ca România să ajungă la performanțe ca acelea dinainte de 1989 cu mijloacele de dinainte de 1989”.

Share