home CULTURA, MUZICA Corul SOUND la Vatican, Roma si Venetia

Corul SOUND la Vatican, Roma si Venetia

Share

Corul SOUND al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti a fost selectionat pentru a reprezenta Romania la Festivalul International de Muzica Corala Sacra de la Roma si Vatican, din 17-22 iulie (V International Sacred Music Choir Festival, Rome & Vatican City, 17–20 July 2009), eveniment ce prilejuieste un schimb cultural intre formatii corale cu tinuta artistica deosebita.

Prin organizarea festivalului intr-un oras cu istoria Romei, oras al artei si crestinatatii, organizatorii realizeaza scenariul perfect pentru concerte de exceptie, in care fiecare formatie corala este inconjurata de secole de arta si cultura. Festivalul isi propune aducerea impreuna a corurilor si iubitorilor de muzica din intreaga lume, intr-un oras care a fost leaganul civilizatiei.

Iata programul evolutiilor Corului SOUND:

Vineri 17 iulie 2009, ora 20:30 – concert inaugural la Biserica Sf. Ignazio, impreuna cu toate formatiile participante;

Sambata 18 iulie 2009, ora 10:30 – concert in aer liber in Piata Navona;

Sambata 18 iulie 2009, ora 16:00 – participare in cadrul Sfintei Slujbe de la Basilica Sf. Petru – Vatican unde vor fi prezentate creatii corale romanesti din repertoriul ortodox;Voicu Popescu

Duminica 19 iulie 2009, ora 18:00 – parada a costumelor traditionale si concert in aer liber in centrul istoric Nemi – Piata Roma, in prezenta autoritatilor locale si a primarului orasului Nemi.

Tot in acesta perioada, Corul SOUND, avand suportul Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica din Venetia, va concerta si in orasul gondolelor, in data de 21 iulie, la ora 19.30, la Biserica Santa Maria di Nazareth (Chiesa degli Scalzi), impreuna cu muzicianul Valentin Radu din SUA, preotul de aici si chiar biserica avand relatii stranse cu Romania.

Share