Corul Sound concertează în Subteran, la Pietroasele

Share

Fundaţia Culturală Sound vă invită sâmbătă, 11 iunie 2016, ora 13:00, la Crama din cadrul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa, comuna Pietroasele, Buzău, la primul concert de muzică corală românească din cadrul proiectului SOUND SUBTERAN – Festival itinerant, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul SOUND SUBTERAN aduce muzica corală romanească a Corului Sound în spaţiile cu acustică naturală din subteran (crame, saline, peşteri).

Afis_Sound_SubteranConceptul programului şi repertoriul ales pentru construirea întregului spectacol aminteşte de traseul iniţiatic al principalelor momente ale Vieţii, elemente care au inspirat creaţiile folclorice din cele mai vechi timpuri.

Naşterea, moartea, nunta, dragostea, sărbătorile religioase sau laice sunt întruchipate muzical şi corporal într-o formă care să redea fidel – în maniera artistică specifică interpretării corale – emotia şi spiritul fiecărui mare moment al Vieţii.

Trăiri puternice ca bucuria, tristeţea, melancolia, dorul doinit şi dragostea, rugăciunea în momentele de cumpănă, bocetul când ai pierdut pe cineva drag, recunoştinţa pentru binecuvântările vieţii, toate sunt oglindite cu prelucrări complexe de divertisment, dans şi satiră ale folclorului autentic, dar şi cu lucrări religioase româneşti.

Dirijor: Voicu Popescu
Concepţie artistică: Dana Vlaicu şi Mioara Radu
Costume realizate de La Blouse Roumaine
===
Corul SOUND este o formatie corala mixta care îsi propune readucerea artei corale în atentia publicului, cultivand vocea ca instrument generator de emotie profunda si directa. Corul SOUND a luat fiinta în anul 1994, ca formatie a Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti.

Concursurile internationale i-au adus trei medalii de aur, doua de argint, premii întai si premii ale publicului, premiu pentru cel mai bun dirijor al festivalului, precum si Marele Premiu al Festivalului de Muzica Corala de la Ohrid, Macedonia. Dirijorul si mentorul corului SOUND este maestrul Voicu Popescu.
===
Voicu Popescu si-a început activitatea corala ca membru al Corului National de Camera „Madrigal” sub bagheta Maestrului Marin Constantin, iar ulterior, a colaborat cu acesta în calitate de dirijor secund si director artistic.

Între 2011 si 2014 a condus Corul National de Camera „Madrigal”, iar în prezent, dirijeaza Corul de Copii Radio (din 1988 ca dirijor secund si din 2004 ca dirijor principal) si Corul SOUND (din 1994).

Corul SOUND vă invită să accesaţi şi pagina de facebook a grupului.

Share