Coelho: Media digitală, cea mai bună prietenă a scriitorilor

Share

Ultimii ani au fost marcaţi de temeri în lumea editorilor de carte. Spectrul care îi ameninţă este media digitală, în varii forme.

thefreedictionary

În urmă cu mai bine de zece ani, agentul meu se întorcea din Rusia cu vești proaste: editorul cărții mele Alchimistul hotărâse să renunțe la acest titlu, pentru că vânduse mai puțin de 3.000 de exemplare.

După căutări insistente, am găsit un alt editor de carte rusă, dar din păcate avea sediul la Kiev, în Ucraina, și întâmpina dificultăți în achiziția de hârtie. Straniu este că în aceeași perioadă, cu doar câteva săptămâni mai devreme, găsisem pe Internet o ediție pirat a traducerii în limba rusă și reacția mea imediată a fost să pun pe seama pirateriei vânzările slabe din Rusia.

Ca orice scriitor, îmi doream ca opera mea să fie citită. Din moment ce cartea tipărită nu mai era disponibilă și nu aveam nici o idee când o să apară la noua editură, m-am gândit că ar fi oportună o versiune digitală. Și am pus pe website-ul meu versiunea-pirat a traducerii, pentru ca oricine să o poată descărca gratuit… citeste tot pe elefant.ro

~postare facuta via Mediafax~

 

Share