home SPORT Champions League: AS Roma – CFR Cluj 2-1

Champions League: AS Roma – CFR Cluj 2-1

Share

Reeditarea fabulosului meci de acum doi ani a inceput sub semnul echilibrului, cu foarte multe maraieli de talente la broscari si cu o echipa foarte bine pusa pe teren de Sorin Cartu, fara nici o legatura cu autobaza tipica echipelor mici antrenate de fosta extrema stanga a Universitatii Craiova.

FOTO: Nuno Claro pe gsp.zing.ro

M-a incercat de la bun inceput frustrarea pentru faptul ca Bogdan Lobont a fost titularizat de Ranieri (unul dintre antrenorii mei preferati) exact in meciul contra unei echipe romanesti.

Fata de viteza in care ar trebui sa joace in UCL, CFR Cluj paseaza extrem de incet, probabil pentru a nu gresi pase decisive pentru rezultatul jocului. In acest conditii, mi se pare straniu ca AS Roma poate fi atat de slaba in aparare, incat ai nostri ca brazii danseaza tananika prin careul lui Lobont.

Lacina Traore trece, in minutul 31, de Burdisso, iar Lobont are noroc cu carul, atunci cand inaltul varf clujean suteaza in bara incredibil! Iar jocul se deschide, pentru ca romanii ai ambitia sa demonstreze ca nu sunt o echipa oarecare, iar Vuciniς trage pe poarta si Nuno Claro apara excelent.

Jocul s-a deschis si se joaca pe contre. Mirko Vuciniς il antreneaza cu o minge la semiinaltime pe Nuno Claro, apoi ramane in offsaid. Frumos meci. Din nou un sut frumos al lui Vuciniς, iar acelasi Nuno Clare apara iarasi.

Nuno Claro tinde sa devina eroul lui CFR Cluj, aparand fantastic in fata lui Totti. Iarasi apara Nuno Claro, de data aceasta in fata brazilianului Cicinho. Si o lovitura libera covrig executata excelent de Totti si deviata in corner fabulos de catre acelasi Nuno Claro, care cred ca a fost jucatorul numarul unu al reprizei I.

FOTO: Boriello pe CalcioPro

Meciul a inceput cu vreo trei-patru ocazii de gol ale Clujului, apoi italienii au pus mana pe joc si au inceput sa-l scuture, insa formidabilul portar portughez a aparat tot.

Asta mai lipsea: Adriano! Incepe repriza a doua si probabil ca AS Roma si-a propus sa fie si mai agresiva. Bara a lui Traore! La cate asemenea bare a dat Traore, una dupa alta, la antrenamente… Nu se poate asa ceva… trebuia sa avem 2-0…

Incredibil, inca un gol ratat de Hora, care sare pe sub minge in fata lui Castellini, dupa ce Edimar si-a batut joc de un italian, care a cazut un propriul sau dos. Se pare ca Sorinaccio i-a dejucat planurile lui Ranieri, penru ca introducerea lui Adriano nu are pana acum nici un efect: Roma este mai putin periculoasa decat in prima repriza.

Traore tras de tricou de un broscar, si lovitura libera centrala, de la semicerc. Cadu o da in copaci, sut de fundas. Ce colti are aceasta echipa a Clujului, antrenata de Sorin Cartu! Mi-am schimbat parerea despre acest antrenor: e la inaltimea fostei extreme stangi de la U Craiova. Pana acum nu a avut echipa.

Minutul 69: a inscris Phillipe Mexes, cu un sut dintr-o bucata direct din corner. Si in minutul urmator Boriello inscrie fantastic, cu o intoarcere dintr-o bucata, dintr-un unghi imposibil, in coltul lung, in plasa laterala, cu stangul.

FOTO: Ionut Rada pe FC Steaua

Exista nedreptate in fotbal. Dar si CFR Cluj trebuia sa inscrie. Sunt devina. Absenta lui Gabriel Muresan se cunoaste. La faza asta, ma bucur pentru un singur om: Bogdan Lobont.

Gol cu capul, din lovitura libera, inscris de Ionut Rada, in minutul 78! Ce ironie: sa joci frumos, sa-ti creezi ocazii de gol cu carul si sa inscrii cu un fundas, din lovitura libera, cu capul!

Share