Calling RCS & RDS. Se aude? Partial color…

Share

Astazi voi prezenta versiunea audio a ceea ce am incercat ieri sa fac: sa comunic cu RCS & RDS . Am facut exact aceleasi miscari tehnico-tactice, ca sa zic asa, ca si ieri.

Diferenta este ca, fata de ziua de ieri, azi am si inregistrat acustic aventurile mele in lupta cu zidul de non-comunicabilitate de la RCS & RDS.

Motivul pentru care incerc de doua zile sa iau legatura cu marele furnizor de servicii 3P este simplu: RCS & RDS ar trebui sa respecte principiul “must carry”, statuat de catre Consiliul National al Audiovizualului aici.

Conform acestui principiu, RCS & RDS ar trebui sa includa in lista sa de posturi de televiziune si Party TV. Audienta masurata de catre ARMA (Asociatia Romana pentru Masurarea Audientelor), arata ca postul de televiziune Party TV, aflat pe locul 20 in lista, ar trebui preluat si retransmis de catre RCS & RDS, pentru ca The Money Channel (pozitia 21), TVRM Educational (22), Canal Teleshop (24) si Alpha TV (25) sunt deja retransmise de catre aceasta companie.

Ei bine, acest lucru nu se intampla in prezent. Am incercat si astazi sa stam de vorba cu cineva de la RCS & RDS.

Ceea ce trebuie inteles foarte clar este ca nu am nici un fel de sentimente, nici pro, nici contra Party TV. Nu ma intereseaza decat un singur lucru: ca RCS & RDS sa respecte reglementarile date de catre Consiliul National al Audiovizualului.

Din inregistrare am eliminat timpii morti, astfel incat sunetele de apel sunt foarte apropiate unele de altele, intre ele fiind blank de sunet.

Recomand ascultarea comentariilor de reportaj de sunet pe care am inceput sa le fac de pe la minutul sase. Veti constata acolo ca deja am inceput, la un moment dat, sa stiu ce se va intampla anume exact inainte sa se intample acel lucru.

Stiam ca imi va raspunde robotul, cum, ce imi va spune el, ce se va intampla dupa si asa mai departe. Da, marile companii trebuie sa fie previzibile.

Problema este ca ele sunt previzibile in rau. Pe masura ce cresc ca dimensiuni, firmele, devenite companii, apoi trusturi, holdinguri s.a.m.d., se transforma in niste mecanisme artificiale, birocratice, monstruoase, care iau conducerea.

Indiferent de calitatea umana a angajatilor ei, entitatea artificiala RCS & RDS a luat conducerea si isi face de cap. Sistemul birocratic pus la punct este mult mai puternic decat oamenii, care sunt zdrobiti de obligativitatea de a urma procedurile.

Procedurile sunt studiate astfel incat entitatea artificiala RCS & RDS sa-si conserve statutul privilegiat, de mare actor economic, sa si-l perpetueze si sa si-l extinda daca este posibil.

Faptul ca exista un jurnalist care vrea sa ia legatura cu un birou de presa are mai putina importanta pentru acest monstru artificial. Ce sa mai vorbim despre respectarea legilor si reglementarilor?

A, si pentru ca tot veni vorba: Internetul este plin de nenorocirile pe care le comite RCS & RDS. Daca problema cu respectarea principiului “must-carry” nu se rezolva si Party TV nu intra in grila de programe RCS & RDS, vom incepe sa scriem despre aceste nenorociri.

Aceasta este o campanie.

Share