Dan Dungaciu este suspect de abuz în serviciu

Share

Politologul Dan Dungaciu e suspect de abuz în serviciu, într-un dosar DNA. El a condus 12 ani un institut al Academiei Române.

Dungaciu, fostul director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu (ISPRI), ar fi semnat un contract de împrumut.

Dan Dungaciu este suspect de abuz în serviciu

Procurorii DNA îl acuză că, în perioada în care deținea funcția de director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu”, Dan Dungaciu a semnat un contract de împrumut de folosință în data de 07.06.2017, și ulterior, alte două acte adiționale.

Ambele – cu Asociația „Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS)” în calitate de comodatar, prin care au fost date spre folosință, cu titlu gratuit și fără organizarea unor licitații publice, două spații din sediul ISPRI, conform G4Media.

Citeşte şi: Dan Dungaciu, dat în judecată de Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania

Acest institut aparține Academiei Române.

Pentru perioada în care a fost derulat acest contract de comodat (noiembrie 2017-noiembrie 2022), paguba materială estimată institutului ISPRI ar fi în cuantum de 101.607 lei.

Citeşte şi: Rusia, manual de întrebuinţare (Dan Dungaciu)

Ea reprezintă echivalentul chiriei care nu a fost percepută de instituția publică unei persoane juridice cu drept privat (asociație), în speță LARICS.

Cei care au descoperit neregulile sunt inspectorii Curții de Conturi.

Share