home SPORT Angola, învinsă la scor de fetele lui Gheorghe Tadici (buletin olimpic)

Angola, învinsă la scor de fetele lui Gheorghe Tadici (buletin olimpic)

Share

Româncele s-au odihnit cu Angola, înaintea marii confruntări cu campioana Europei, Norvegia, programată duminică, de la ora 9:00, informeaza Gazeta Sporturilor.

Cenuşăreasa grupei A de la Beijing, Angola nu putea să pună probleme României, deşi tricolorele aveau amintiri neplăcute cu africancele.

În anul 2001, la Mondialul din Italia, fetele noastre pierdeau incredibil cu 27-28. Din acea echipă făceau parte şi Luminiţa Dinu, şi Carmen Amariei.

În Olympic Sport Center Gymnasium din Beijing lucrurile au stat cu totul altfel, chiar dacă selecţionerul Gheorghe Tadici a trimis în teren rezervele, cu cîteva excepţii. România a început lansat, pentru a le omorî orice speranţe angolezelor.

Pînă la pauză, conturile erau deja încheiate, tabela arătînd 16-7. În partea a doua însă diferenţa nu a mai crescut, româncele jucînd doar la conservarea rezultatului, cu gîndul la meciul decisiv cu Norvegia, care va desemna cîştigătoarea grupei.

Tadici le-a scos de pe teren şi pe Ionela Galca-Stanca, Luminiţa Hutupan-Dinu sau Valentina Elisei, care începuseră titulare. Scorul final, 28-23, a mai adus României încă două puncte în clasament, după a patra victorie consecutivă în China.

“Nu am urmărit să facem scor, ci doar să cîştigăm. Am încercat să dozez efortul jucătoarelor, de aceea au stat mai mult pe teren cele care jucaseră mai puţin pînă acum. Bîrsan, Lecuşanu sau Meiroşu trebuie să fie şi ele în priză şi de aceea aveau nevoie să intre”, a explicat Gheorghe Tadici.

Patzaichin: “Vreau 5 medaliati”

Aflat la antrenament pe un lac din Beijing, antrenorul lotului olimpic de caiac-canoe, Ivan Patzaichin, a intervenit telefonic la GSP TV si a vorbit despre situatia în care se afla lotul, dar si despre planurile sale pentru aceasta olimpiada.

Boxerul Georgian Popescu, în sferturi la categoria 60 de kilograme

Pugilistul român Georgian Popescu l-a învins azi pe mexicanul Javier Francisco Vargas, cu scor ul de 14-4 (6-1, 5-1, 2-1, 1-1), într-un meci din turul al doilea al categoriei 60 de kilograme din turneul box, informeaza site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Beijing.

În sferturi, Georgian Popescu va boxa cu Yordenis Ugas din Cuba.

Casandra, în finala la 3.000 de metri obstacole

Atleta Cristina Casandra s-a clasat pe locul 4 în prima serie de calificare, cu 9:22,38, calificându-se în finala probei de 3.000 de metri obstacole. Cu acest timp, Cristina Casandra a reusit sa stabileasca un nou record national si a ocupat locul 6 în clasamentul general.

Cealalta românca prezenta în calificarile acestei probe, Ancuta Bobocel, din seria a doua, a ratat calificarea, sosind a sasea cu 9:35,31 minute. În clasamentul general, Bobocel a fost a 23-a. Finala probei de 3.000 de metri obstacole este programata duminica, de la ora 16:30.

Nicoleta Grasu în finală

Nicoleta Grasu, atleta descalificata la Sydney pentru dopaj si suspendata din viata sportiva, despre care mai cred si acum ca nu merita o soarta atat de cruda, s-a calificat in finala probei de disc cu o aruncare de 62,51 metri.

În finală, la aruncarea discului se califică sportivele care aruncă peste 61,50 metri sau cele cu primele 12 performanţe in concurs. Finala va avea loc pe 18 august, la ora 14:00, ora României.

Citeşte şi
OLIMPIADA BEIJING: La handbal feminin am desfiintat Franta

34 - 26! Daca inainte de acest meci cineva imi spunea ca vom face instructie Read more

S-a trezit Neamţu’. Iohannis urmăreşte Cazul Bodnariu ca peştele sticla de bere

S-a trezit din somn Neamţu' Klaus Iohannis şi, la mai multe luni după debutul Scandalului Read more

De ce a pierdut România la handbal meciul cu Norvegia?

România a pierdut şi n-avem aproape nimic să reproşăm. Cum se explică acest lucru, având Read more

Finala EUROVISION 2014. Live commentary

Ucraina, Maria Iaremciuk - Tick-Tock Aceasta este piesa la care ţara-participant a ales să folosească simbolistica Read more

EUROVISION Paula Seling & Ovi s-au calificat în finală

Aşa cum am anticipat, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu s-au calificat în finala Eurovision de Read more

EUROVISION Semifinala 2 live commentary

Malta, Firelight - Coming Home Băiatul şi fata din Malta transmit foarte mult şi cântă Read more

EUROVISION Semifinala 2 Conchita Wurst – Rise Like a Phoenix

Malta, Firelight - Coming Home Frumoasă repriză de CountryWesternPop din insula mediteraneană. Solistul merită toate Read more

Finala Eurovision. Live Commentary. Ce face astăzi Cezar Ouatu?

Dintre cei şase care au intrat direct în finală, ne atrage atenţia doar balada galezei Read more

EUROVISION Cezar, cu “It’s My Life”, intră în finală al 14-lea

Cezar, cu melodia "It's My Life", reprezentantul României în finala Eurovision 2013, va intra în Read more

VIDEO România, Cezar – “It’s My Life” în finala Eurovision

Se pare că controversatul în Eurovision contratenor a izbândit şi s-a impus prin prezenţa sa Read more

Share