home SPORT Brazda Naţională. Imnul Cenzurat. Mafia de cursă lungă (I)

Brazda Naţională. Imnul Cenzurat. Mafia de cursă lungă (I)

Share

Inainte de acest meci, am scris despre ce se va intampla si pe teren s-a intamplat ce am scris ca se va intampla, ba chiar dupa meci pot spune ca stam mai bine. Dar si mai rau.

• Naţionala revolută, piţurciană şi plina de buline negre

Ce am scris si ce s-a intamplat, fotbalistic vorbind

Venirea lui Srgian Luchin a fost atat de abrupta, incat am omis-o. Probabil ca as fi avut cam aceeasi parere despre tanarul Luchin (care mi-a placut la Timisoara) ca si despre Chiriches.

George Filip, Mediafax Foto

Trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam ca vreunul dintre cei doi sa reziste la atacurile vulpoilor Franck Ribéry si Karim Benzema. Trebuie sa recunosc ca m-am inselat. Ambii au fost surprize placute. Acum mai ramane ca Piturca sa-i uite si sa aduca alti jucatori, in maniera sa tipica.

In fond, el urmareste sa formeze o echipa cu care sa se califice la Euro 2016. Poate. Dar la aceasta ajungem ceva mai tarziu.

Nu inteleg ce s-a intamplat cu Cristi Sapunaru. Daca si-a dat seama ca risca o accidentare in ogorul cu cartofi si s-a dat ranit, sincer, il inteleg. Ne vom da seama daca aceasta este cauza abandonului său dacă Piturca nu il va mai convoca la Nationala deloc.

~Mircea Sandu: “N-o sa fac aprecieri asupra jocului, ca nu ma pricep”~

Ca sa termin cu flancul drept: surpriza placuta a fost Banel Nicolita. Asa cum Cristi Tanase a fost confirmarea neplacuta a ceea ce asteptam: a jucat fara nerv, haotic, chiar daca s-a vazut ca a muncit si s-a agitat, dar cam ca musca in borcan.

Costin Lazar a confirmat, ca si Bourceanu, selectia. Din punctul meu de vedere, Costin trebuia sa fie titular la Nationala de vreo trei ani, de cand il vedeam facand pereche cu Mirel Radoi la mijlocul terenului. Am aflat si de ce acum este titular, iar cand era la Rapid nu era: Boloni a fost coleg de camera cu Piturca la Nationala, prin cantonamente.

Marii frecatori de menta ai Nationalei sunt Cocis si Marica.Vad ca Marica acum incearca sa-si construiasca o platforma, de pe care sa se retraga de la Nationala precum Chivu, cand situatiile sunt complet diferite: daca va continua sa joace astfel, nu este selectionabil.

Aici sunt, in opinia mea, marile greseli ale lui Piturca. Daca a inceput in aceasta formula, un om sigur nu trebuia sa fie in primul 11: Razvan Cocis. In locul sau eu jucam cu Marius Niculae volant in spatele varfului.

Acum, presupunand ca rezistam psihic sa nu-l schimb pe Marica in primele 25 de minute, sigur in a doua repriza trebuia introdus Herea. Dar cred ca acesta nu era nici macar pe banca! Aceasta trecand peste faptul ca, dupa parerea mea, mai bun decat el acolo, in gura portii, era Pancu, pe care Piturca l-a ignorat, pur si simplu.

Sunt curios ce mai trebuie sa faca acesta la Rapid ca sa-l bage in seama Marele Pitzy. Ca sa nu mai pomenesc despre Danciulescu sau Claudiu Niculescu, care puteau fi jucati in spatele varfului impins, cu Marius Niculae impins in gura portii. Dar acestea sunt deja subtilitati pentru incompetentul acesta de Victor Piturca.

Tin minte ce spunea prietenilor dupa anul 1986 nea Imi Jenei despre Piturca: “Este foarte talentat, dar cu asta (si arata spre cap) sta foarte prost”. Altfel probabil ca nu se poate explica de ce a jucat 90 de minute cu acest Cristi Tanase.

Macar 30 de minute trebuia sa-l incerce pe banda stanga pe Zicu. In loc, l-a bagat pe Gigel Bucur, la misto, cand nu se mai putea face nimic. Ca sa traga si acesta de timp. Mai există o posibilitate cu Piturca si lipsa lui de a dori victoria. Dar despre asta mai incolo.

(urmează)

Share