Avocatul Radu Popescu ii va reprezenta pe salariatii “Cotidianului”

Share

Avocatul Radu Popescu, colaborator al FRJ MediaSind, va reprezenta in instanta cauza celor peste 20 de jurnalisti de la “Cotidianul”, membri ai acestei federatii sindicale, care vor da in judecata societatea Poligraf SRL, editorul ziarului “Cotidianul”, pentru recuperarea banilor salariati.

Cu putin timp inainte de Craciun, anul trecut, Sorin Ovidiu Vantu inchidea ziarul “Cotidianul”, dupa primul sultanat al lui Cornel Nistorescu, din care a rezultat caderea completa a tuturor vanzarilor publicatiei.

In zilele care au urmat s-a vadit ca firma-actionar la Poligraf SRL, dintr-un off-shore tipic eolian, a cerut intrarea in insolventa a societatii si astfel a inceput actualul balet tematic intre salariati, patronat si societatea care se ocupa de lichidarea judiciara.

Conform reputatului avocat specializat in insolventa Arin Stanescu, lichidatorul judiciar al societatii este singurul care decide daca salariatii isi iau banii, in cazul in care firma in insolventa mai are acesti bani.

Dar este una sa nu dai banii, pentru ca nu ai de unde sau pentru ca nu ai lichidator judiciar si alta sa te prevalezi de acest lucru, cand lucrurile, poate, stau altfel.

Daca nu ii are, exista un fond de garantare de la care salariatii pot primi maximum trei salarii medii pe economie.

La “Cotidianul”, lichidatorul judiciar Consulta 99, aflat in conflict de interese, pentru ca mai era lichidator judiciar si pentru debitorul Poligraf, Rodipet, s-a retras, iar salariatii nu si-au primit ultima leafa.

Nici nu au fost concediati, asa cum ar fi fost normal, pentru ca nu mai aveau ce lucra si li s-a si spus ca nu se poate face nici o miscare pana nu este numit un alt lichidator in loc, intr-un moment in care acesta fusese deja numit, dar informatia era palmata elegant.

Cand Reporter Virtual a anuntat numele noului lichidator judiciar, salariatii si-au cerut banii (aveti lichidator, lasati fonfleurile, dati-ne paralele), insa li s-a spus ca Poligraf nu are bani.

Sa mai spunem ca macelarul de ziare Cornel Nistorescu a primit de la acelasi tip ce se crede biznismen, Sorin Vantu, licenta pentru a manipula in continuare opinia publica pe Internet, de pe domeniul Cotidianul.ro, reprezentand al doilea sultanat propriu de presa pe care il primeste pentru un nobil nume.

Ce cinic este Vantu: ii da lui Nistorescu, ca multumire pentru ca i-a trantit “Cotidianul”, domeniul Cotidianul.ro, sa se joace-n Internet.

Sa-i fie de palarie. Fara boruri.

Share