CTP despre Renate Weber: Avocata Moscovei şi a lui Viktor Orban

Share

Cristian Tudor Popescu (CTP) afirmă, indignat de decizia CCR de a declara drept neconstituţionale amenzile din peroada stării de urgenţă, că Renate Weber este „avocata Moscovei şi a lui Viktor Orban”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Media amenzilor la începutul lunii mai, deci după zilele ‘fierbinti’ 1 şi 2 mai, a fost circa 1.800 de lei, adică sub 2.000 de lei! Sub amenda minimă! Oamenii legii nu numai că nu s-au aruncat la sume mari, au înlocuit în multe cazuri amenda cu avertismentul”, subliniază CTP.

„Întrebam aseară, la Digi24, în emisiunea Cap Limpede, câte amenzi de 20.000 lei, câte de 15.000, 10.000 sau 2.000 au dat poliţiştii pe baza ordonanţelor militare? Ca să vedem cum s-au comportat în mod real în legătură cu ‘temerea’ avocatei Poporului şi a CCR, în cap cu nedormitul de grijă Dorneanu, că poliţiştii au abuzat populaţia având la dispoziţie intervalul de amenzi 2.000-20.000 lei.

Răspunsul e absolut grăitor. Media amenzilor la începutul lunii mai, deci după zilele ‘fierbinti’ 1 şi 2 mai, a fost circa 1.800 lei, adică sub 2.000 lei! Sub amendă minimă! Oamenii legii nu numai că nu s-au ‘aruncat’ la sume mari, au înlocuit în multe cazuri amendă cu avertismentul.

În loc să vadă aceste cifre, avocata Poporului, tot atât a poporului cât e Casa Poporului a poporului, a sesizat curtea lui Dorneanu, care a executat la fel de orbeşte, fără să ţină seama de realitate.

Rezultatul? De pe 6 mai, dată deciziei CCR care anulează toate amenzile, până pe 9 mai, numărul de amenzi a scăzut de 7 ori, de la 3.592 la 444. De ce? Pentru că poliţiştii se simt desconsideraţi şi descurajaţi, nesimţiţii şi inconştienţii, al căror număr nu va scădea niciodată, prind curaj. Tandemul Weber-Dorneanu a lucrat bine.

Weber, avocata Moscovei şi a lui Viktor Orban, a atacat cu grăbire la CCR starea de alertă, care nici măcar nu a fost instituita încă. În cazul în care curtea lui Dorneanu îşi face treaba pe 13 mai şi o declară neconstituţionala, cam cum vor mai putea fi sancţionate abaterile de la regulile de protecţie ale vieţii şi sănătăţii oamenilor? Căci numărul infectaţilor şi cel al morţilor nu vor să scadă cu de-afurisenie…”, a scris CTP, în Republica.

Renate Weber a sugerat că mai toate cele 300.000 de amenzi au fost la nivelul maxim, astfel încât cei amendaţi risca să rămână fără case.

Share