Andrei Rublev, la WImbledon: “Sunt rus şi nu merit sprijin!”

Share

Andrei Rublev, un tenisman rus de top, a fost eliminat în sferturile de finală de la ATP Wimbledon, de către sârbul Novak Djokovic.

Andrei Rublev, la WImbledon: “Sunt rus şi nu merit sprijin!”

La conferința de presă de după meci, a avut un discurs, prin care și-a turnat cenușă în cap pentru că e rus.

Anul trecut, Rublev nu a putut participa la Wimbledon, tocmai din cauza naționalității sale. Andrei Rublev a fost una dintre cele mai influente voci care s-a poziționat împotriva războiului din Ucraina.

Citeşte şi: acum un an – VIDEO Cadavrele civililor ucişi la Bucha se văd din satelit

Al 7-lea jucător al lumii a continuat să vorbească despre ororile provocate de armata Rusiei, în țara vecină. Tenismanul spune că a simțit că nu merită sprijinul publicului de la Wimbledon, din cauza faptului că este rus, conform Eurosport.

Rublev, în vârstă de 25 de ani, a ratat turneul de anul trecut, alături de compatrioții săi și de toți jucătorii din Belarus, din cauza interdicției impuse de Wimbledon, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Citeşte şi: Mariupol, un oraş de coşmar, desprins din Rusia Sovietică

La revenirea sa, în acest an, el a ajuns în sferturile de finală, iar marți a ridicat în picioare publicul de pe terenul central în mai multe rânduri, englezii încercând să-l încurajeze în fața lui Novak Djokovic.

După ce a cedat în patru seturi, Rublev a declarat că se simte recunoscător că publicul britanic l-a susținut, mai ales având în vedere că vine din Rusia, țara agresoare.

Share