Alla Pugaciova a fugit din Rusia. Soţul ei a publicat pe Insta “Nu războiului!”

Share

Vedeta muzicală sovietică Alla Pugaciova, notorie în întreaga lume, pe care au curtat-o de-a lungul timpului toţi şefii de stat de la Moscova, loveşte în Putin şi clanul său.

Pugaciova a părăsit în grabă țara, la începutul lunii martie, odată cu intensificarea invaziei ordonate de Putin, în Ucraina.

Diva pop s-a refugiat în Israel și refuză să acorde interviuri. Mass-media de la Moscova a catalogat-o deja drept trădătoare.

În vârstă de 72 de ani, Alla Pugaciova a dominat industria muzicii pop din Rusia încă din anii ’70, artista fiind recunoscută de toți cetățenii de rând doar după prenumele „Alla”, conform Haaretz.

La patru zile după ce Rusia a invadat Ucraina, cântăreața a fugit din țară, alături de cei doi copii și soțul ei, comediantul Maksim Galkin (45 de ani), care anterior a condamnat agresiunea Moscovei în Ucraina.

Conform sursei citate, mai multe surse au confirmat că artista a rămas în Israel. Pugaciova și Galkin, a cărui mamă este evreică, refuză să fie intervievați și nu este clar cât timp plănuiesc să rămână în Israel.

În prima zi a invaziei ruse în Ucraina, soțul vedetei a scris pe Instagram că „nu pot să descriu ce simt acum. Cum este posibil așa ceva! Nu există justificare pentru război. Nu războiului!”.

După mesajul său, canalele media controlate de stat au prezentat un reportaj, în care oamenii returnează biletele cumpărate la un spectacol de-al comediantului, care urma să aibă loc în Rusia.

Mai mult, afirmațiile lui Galkim ar fi putut fi cu ușurință considerate o crimă la adresa statului, din cauza legislației impuse de Kremlin.

Încă din anii ’90, Pugaciova a devenit recunoscută pentru modul în care poate influența soarta debutanților din industria divertismentului.

Aceasta este supranumită și „bunica” pop-ului rusesc, ajutând de-a lungul anilor zeci de artiști tineri, pe care i-a luat sub aripă.

Cu peste 500 de cântece traduse în zeci de limbi și 250 de milioane de albume vândute, Pugaciova a primit în anul 1991, din partea statului, titlul de „Artistul Poporului”, cea mai mare distincție pe care o poate primi un artist rus, iar apoi, în 1995, a câștigat Premiul de Stat al Federației Ruse.

Dispariția inițială a Pugaciovei a venit ca o lovitură majoră, pentru linia manipulativă a discursului lui Vladimir Putin, care apelează constant, în ultimele săptămâni, la nostalgia rușilor față de URSS.

Presa din Rusia a descris plecarea ei ca “având efectul unei bombe care a explodat”. Din acest motiv, și media de la Moscova a adoptat un discurs agresiv la adresa starului și al soțului ei.

Zecile de milioane de fani ai artistei sunt bulversați, întrucât plecarea artistei este evident legată de războiul din Ucraina, temă față de care rușii de rând se feresc să discute.

Tocmai din acest motiv, un mesaj clar al Pugaciovei, de condamnare a invaziei Ucrainei, ar putea fi catastrofal pentru imaginea lui Vladimir Putin.

Share