home CORUPTIE Alina Mungiu, ca PSD: Evenimentele din SUA sunt un 10 august american

Alina Mungiu, ca PSD: Evenimentele din SUA sunt un 10 august american

Share

De parcă ar fi pilitură de fier şi s-ar magnetiza toţi la fel, la un semn, Alina Mungiu şi PSD spun acelaşi lucru, fără o explicaţie logică imediată.

Alina Mungiu Pippidi spune, despre incidentele violente de la Washington, că sunt un 10 august american. O comparație similară a făcut recent și șeful PSD, Marcel Ciolacu.
„Dacă vreți neapărat să faceți vreo comparație cu România, deși nu vă sfătuiesc, mai degrabă ați văzut un 10 august american: cei care nu au cîștigat alegerile nu se împacă cu puterea care ocupă sediul puterii, protestează pașnic, în majoritate, pînă cînd niște descreierați sau diversionisti ocupă clădirea, împingându-se cu forțele de securitate și, văzînd că e ușor să intri, lăsînd la final patru morți din rîndurile lor și mulți gazați.
Astea sunt faptele, restul sunt interpretări – americanii dădeau o lovitură de stat contra puterii legitim alese, conform presei anti-Trump, iar protestatarii liberali și cioloşişti din București își manifestau dreptul legitim de a încerca să între în Palatul Victoria, ca să protesteze, conform Euronews.
Comparația servește doar ca să arătăm cît de mult a pierdut publicul românesc orice apetență pentru fapte și ca atare ce ușor de manipulat a ajuns…”, a scris Pippidi, pe site-ul România Curată.
Iulian Fota a avut zilele trecute o replică dură, după ce în România au apărut comparații între violențele de la Washington și protestul din 10 August 2018, din Piața Victoriei.
„Să compari ce am avut ieri la Washington cu 10 August este o ticăloşie. La 10 August, în București, lumea civilizată și onestă din stradă a avut dreptate, apărând democrația, în timp ce extremiștii din clădirea Guvernului greșeau.
La Washington a fost exact pe dos. Extremiștii americani din stradă au greșit grav și cei din Capitoliu, din clădire, apărau democrația. La București, jandarmii au fost de partea greșită, protejând trumpiştii noștri, la Washington, poliția a apărat democrația și statul.
A doua comparație greșită este cea cu BLM. Extremiștii de ieri apărau o minciună, alegerile furate. BLM militează pentru o problemă reală și încă nerezolvată. Stop manipulării!”, a scris Fota, pe Facebook.
Share