Alexei Navalnîi este supus unui nou tip de tortură

Share

Criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi, încarcerat, s-a plâns că a fost otrăvit, agresat și privat de îngrijiri medicale adecvate.

Acum, a dezvăluit că se confruntă cu o nouă provocare: este forțat să asculte un cântăreț de muzică pop pro-Putin, la ora 05:00, în fiecare dimineață.

Alexei Navalnîi este supus unui nou tip de tortură

Navalnîi , în vârstă de 47 de ani, un fost avocat, care a devenit cunoscut în urmă cu mai bine de zece ani, prin faptul că a ironizat elita președintelui Vladimir Putin și a exprimat acuzații de corupție, se află în prezent, într-o închisoare, aflată la aproximativ 60 km la nord de Cercul Polar.

Condamnat să rămână în închisoare până la vârsta de 74 de ani, în baza unor acuzații despre care spune că au fost inventate pentru a-l ține departe de politică, Navalnîi a declarat că regimul său de dimineață constă acum în a asculta imnul național rusesc, înainte de a i se pune „Eu sunt rus”, un cântec patriotic interpretat de un cântăreț pro-Putin, numit „Șaman”.

Citeşte şi: Aleksei Navalnîi dă în judecată colonia penală unde e deţinut

Shaman, al cărui nume real este Iaroslav Dronov, s-a urcat pe un val de patriotism alimentat de război, pentru a deveni un element de bază la televiziunea de stat, și este una dintre celebritățile care îl susține oficial pe Putin, pentru a candida din nou la Președinție, în martie.

Cântecul său emblematic, pe care îl interpretează uneori îmbrăcat într-o ținută de piele neagră, cu o banderolă de braț, în culorile steagului rusesc – „Eu sunt rus” – vorbește despre cum rușii nu pot fi rupți și merg până la capăt și poartă sângele părinților lor.

Citeşte şi: Disidentul rus Aleksei Navalnîi a primit Premiul Saharov al Parlamentului European

Cântărețul în vârstă de 32 de ani a stârnit controverse în noiembrie, când a simulat declanșarea unei bombe nucleare, la un concert difuzat la televiziunea de stat, apăsând un buton roșu, într-o valiză nucleară falsă, înainte ca în jurul său să izbucnească focuri de artificii, conform G4Media.

Într-un mesaj pe X, facilitat de aliații săi, Navalnîi a descris o rutină matinală suprarealistă.

„Cântărețul Shaman a ieșit în evidență când eu eram deja în închisoare, așa că nu am putut nici să-l văd, nici să-i ascult muzica. Dar știam că a devenit principalul cântăreț al lui Putin. Și că principalul său cântec era ‘Eu sunt rus’”, a scris Navalnîi.

Share