Adevarul a luat declaratie unui rector decedat din anul 2008

Share

În ediția din 6 septembrie 2011, ziaristele Carmen Constantin și Andreea Ofițeru au închiput articolul „Rectorii de la privat se tem de faliment”, în care au intervievat un om ce murise de aproape trei ani: Ion Smedescu, fost rector și fondator al Univeristății Româno-Americane din București.

Mediafax – Rectorul Universităţii Româno-Americane, Ion Smedescu, a încetat din viaţă (5 oct. 2008)

În articolul respectiv, defunctul profesor universitar Smedescu nu este lăsat să se odihnească după numeroasele apariții în mass-media pe care le-a avut în timpul vieții și este chemat să sprijine, chiar și din Rai, efortul jurnalistelor de a prezenta spaimele rectorilor: el pronunță lugubru, ca dintr-o lume cu verdeață, mai bună și mai dreaptă, următoarele cuvinte:

„Ținând cont de faptul că nici examenul de anul trecut nu a fost tocmai comod, ne așteptam să fie rezultate proaste (la examenul de admitere-n.n.). Cu atât mai mult cu cât știam că în sesiunea de toamnă vor fi elevi mai prost pregătiți, nu ne-am ridicat prea mult așteptările”

Aceste considerații de valoare au fost consemnate fidel de ziariste, în prezența (credem noi) vreunui medium care a facilitat discuția. Anunțăm că profesorul Smedescu a plecat dintre cei vii pe 5 octombrie 2008.

Conform „Adevărul”, pe 6 septembrie 2011, profesorul Smedescu a revenit puțin, ca să acorde un ultim interviu doamnelor Constantin și Ofițeru… tot pe Vertical News

Share