home GAFE JURNALISTICE, MASS MEDIA Carmen Constantin i-a luat declaratie lui Smedescu si-n iulie

Carmen Constantin i-a luat declaratie lui Smedescu si-n iulie

Share

Acum o ora, am publicat senzationala declaratie luata pe 6 septembrie de un “jurnalist” de la Adevarul rectorului Universitatii Romano-Americane Ion Smedescu… care defapt a murit din luna octombrie a anului 2008.

Din primul moment, mi-am dat seama despre ce este vorba. Articolul e intitulat Rectorii de la privat se tem de faliment si este dedicat actualitatii ardente din educatie, generate de reforma provocata de Daniel Funeriu (pe care il aplaudam pentru initiativele sale reformiste).

Intre timp, asa cum se vede in linkul de mai sus, numele lui Ion Smedescu a fost eliminat din textul incriminat. La fel cum singurul autor al textului a ramas Carmen Constantin.

Prima tendinta este sa-ti spui ca aceasta inseamna ca autorul gafei ar fi celalalt jurnalist, Andreea Ofițeru, care a disparut ca autor al textului odata cu declaratia pe care i-ar fi luat-o decedatului.

Lucrurile insa nu sunt atat de simple. Am dorit sa aflam daca au mai fost si alti necrofili care au mai dorit sa-i ia declartii mortului Smedescu Ion. Si am aflat. Arhivele vorbeste!

Iata ce am descoperit: clickati aici pe articolul Oana Badea, secretar de stat Ministerul Educaţiei: Bac 2011, „rezultatul orgoliilor reformatoare“ si veti descoperi o alta discutie mediumnica avuta de un jurnalist de la Adevarul cu acelasi Ion Smedescu.

In acelasi caz BAC 2011, saracul Ion Smedescu are iarasi pareri foarte bine documentate. Marii perdanti sunt aceleasi universitati particulare, anunta cotidianul quality al lui Dinu Patriciu inca din 7 iulie 2011:

“Marii perdanţi ai Bac-ului din acest an sunt universităţile particulare. „Aşteptăm rezultatele de la sesiunea din toamnă, dar cred că numărul studenţilor va scădea”, precizează Ilie Cristescu, rector al Universităţii private „Mihai Eminescu” din Timişoara.

„Noi am menţinut admiterea, aşa că ne gândim că studenţii noştri nu aleg calea uşoară”, a declarat Ion Smedescu, rectorul Universităţii Româno-Americane din Capitală. RAU scoate la concurs 3.000 de locuri, cu o taxă de 500 de euro. Banii merg în cea mai mare parte în buzunarele profesorilor.

„Situaţia este tristă, dar de realitate nu ne putem feri. Dacă promovabilitatea continuă în acest ritm, putem vorbi chiar despre falimentul unor universităţi”, consideră Cornel Haranguş, rectorul Universităţii „Tibiscus”.”

Totul foarte clar. Nu se intelege insa daca informatiile privind locurile scoase la concurs de RAU sunt obtinute de Adevarul din pamant, de unde odihneste profesorul Smedescu, ori din alte surse ceva mai supraterane.

Ca sa intelegem mai bine despre ce este vorba, voi explica urmatorul lucru. La uzina de stiri Adevarul exista niste insi care, sub obladuirea inteligentului Cartianu, stabilesc dimineata, in sedinta de sumar, prin ucaz, ce subiecte se fac. Daca vrei sa indeplinesti subiectul, trebuie sa iei declaratii de presa. Daca nu iti ajung, bagi morti, ca ei nu pot sa le infirme.

Acum sa ne uitam putin cine semneaza interviul (bine, nu e chiar interviu, ci doar o declaratie lesinata) cu un mort. Carmen Constantin si Andreea Arhip. Hopa! Iarasi aceeasi Carmen Constantin? Cele doua articole au in comun doua nume: Carmen Constantin si Smedescu Ion. Dumnezeu sa-l ierte!

Grigore, te-a pacalit fata, nu Andreea Ofițeru, pe care a dat vina si ai sters-o odata cu numele lui Smedescu, a luat declaratie mortului, ci Carmen Constantin. Parerea mea. A mai facut-o odata probabil: pe 7 iulie, pe acelasi subiect.

Tehnica este simpla: fetei ii trebuia “la kilogram” o declaratie stupidica, anosta, care sa nu iasa in evidenta, usor balmajita si ambigua, ca sa-si faca norma ta penibila de texte livrate la fabrica de stiri. Asa ca de doua ori a chemat mortul sa vorbeasca, dand declaratii obscure de dincolo de mormant.

(14 aprilie 2010) Pagina de media: Redactorul şef de la Realitatea FM pleacă la Adevărul

“Carmen Constantin, redactor şef al postului Realitatea FM, pleacă de la postul de radio la sfârşitul acestei săptămâni. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, decizia de a părăsi postul a fost determinată de situaţia financiară a radioului şi a grupului deţinut de Sorin Ovidiu Vîntu. Realitatea FM se confruntă frecvent cu întârzieri ale salariilor. Contactată de paginademedia.ro, Carmen Constantin nu a comentat informaţiile. Carmen Constantin va trece la ziarul Adevărul. Ea se va ocupa, ca editor coordonator, de Suplimentul de educaţie. Carmen Constantin a lucrat doi ani la postul Realitatea FM, ca redactor şef adjunct şi, în ultimele lui, ca redactor şef. Anterior, a lucrat 11 ani la RFI, unde a fost redactor şef adjunct”

Concluzia mea este: Carmen Constantin este un produs tipic al presei ticalosite. A fost sefa la RFI, apoi la Realitatea FM, unde a ajuns pe functie intr-o ierarhie a valorilor total aiurita, de unde a plecat in glorie, pe cai mari, editor coordonator la Adevarul. Aici mitomana a inceput sa inventeze declaratii de presa.

As concedia-o in secunda a doua. Chiar daca nu “a luat ea”, ca editor coordonator al suplimentului de educatie ar putea fi direct raspunzatoare.

Citeşte şi
FEJ condamnă iresponsabilitatea angajatorilor ce forțează jurnaliștii să lucreze din redacții

FEJ condamnă atitudinea unor angajatori din sector care își forțează jurnaliștii să lucreze din sala Read more

Denise Rifai şi-a dat demisia de la Realitatea Plus

Denise Rifai, realizatorul emisiuni "Legile Puterii", din prime time, a anunţat, în cursul acestei zile, Read more

Bogdan Chirieac vrea să cumpere Radio Gold FM

Nici muzica bună nu scapă de Bogdan Chirieac. Acesta, care este unul dintre fondatorii publicației online Read more

Cristina Ţopescu a murit

Jurnalista Cristina Ţopescu a murit. Informaţia a fost confirmată duminică seara, pentru Agerpres, de managerul Serviciului Read more

Adina Anghelescu pleacă de la oficina de propagandă PSD Luju.ro

Adina Anghelescu anunță, într-o postare pe blogul lui Radu Tudor, că a încetat colaborarea cu Read more

IFJ condamnă atacurile forţelor de ordine asupra jurnaliştilor în România

IDJ (International Federation of Journalists) s-a solidarizat cu adiliatul său din România, MediaSind, în condamnarea Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Rareş Bogdan anunţă că soţia şi copilul său au fost agresaţi în stradă, în Bucureşti

Jurnalistul Rareş Bogdan anunţă că soţia şi băiatul său au fost agresaţi de un individ Read more

Andrei Gheorghe, actor, jurnalist, om de radio şi tv, a murit

Andrei Gheorghe, jurnalist de radio şi televiziune, actor, activist civic, a încetat din viaţă. Nu Read more

Ion Cristoiu, adevărul, jurnalismul, propaganda şi politicienii

De-a lungul timpului, Ion Cristoiu a făcut un număr incredibil de volte. Dacă le urmăreşti, Read more

Share