home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Acuzele de nazism ale lui Ponta (revista presei)

Acuzele de nazism ale lui Ponta (revista presei)

Share

Acuzele de nazism ale lui Victor Ponta la adresa aşa-zisului “regim Băsescu” ţin în priză preşedintele şi îl reîncarcă tot mai mult, în numai câteva zile, de parcă PSD şi-ar dori cu orice preţ să-şi asmută cel mai redutabil adversar electoral pe care îl au. Acuzele de nazism ne obligă să tratăm din nou un subiect care îl are în prim-plan pe acelaşi Traian Băsescu. Nu avem încotro: este cel mai important din actualitatea zilei care a trecut.

Aşa grăit-a şi Tata Mao: toţi caitaliştii nu numai că-s putrezi, decăzuţi, dar ei sunt şi nişte nazişti nenorociţi!
Aşa grăit-a şi Tata Mao: toţi caitaliştii nu numai că-s putrezi, decăzuţi, dar ei sunt şi nişte nazişti nenorociţi!

Cred că efectele asupra societăţii româneşti lăsate de cei 10 ani de regim Traian Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania. Va urma o perioadă în care trebuie pur şi simplu să ne pregătim de debăsificarea societăţii româneşti

, a afirmat Victor Ponta. Evident, pe Antena 3. Evident, prima filiaţie e cu de-alde culturnicii puşcăriaşului Dan Voiculescu.

A doua este cu Rusia, care acuză în mod repetat, în ultimele luni, autorităţile de la Kiev de nazism. Paralela poate fi continuată.

Şi Putin, şi Ponta fac aceste afirmaţii pentru uzul intern. Ele sunt direcţionate spre electoratul propriu, spălat pe creier prin propagandă.

Imediat, reacţiile externe au fost dure. Cea mai dură a venit deocamdată de la preşedintele PPE, Joseph Daul:

Afirmaţiile făcute duminică de Victor Ponta sunt strigătoare la cer. Este cu adevărat scandalos să auzim premierul unei ţări membre a UE comparând preşedintele propriei ţări cu nazişti

Repetăm: este vorba despre accente groase puse de Ponta, direcţionate spre electoratul propriu. PSD, disperat să adune voturi ca să câştige Preşedinţia, încearcă să-şi radicalizeze electoratul.

Dalai Lama afirmă că Putin vrea să reconstruiască Zidul Berlinului. Acesta deja este în curs de edificare. Pe fiecare stradă din fiecare oraş din România, de exemplu, se ridică ziduri virtuale de necomunicare între adepţii, fanatici sau interesaţi, ai puterii şi cei ai democraţiei, pluralismului şi statului de drept.

În acest timp, Bruxelles reacţionează cu noi sancţiuni, deocamdată anunţate doar, ca să nu spună Putin, victimizându-se, că nu a avut timp să reacţioneze. Ce replică dă Putin? Poate că şi noi vom închide spaţiul aerian naţional! Ok, poate că aşa va fi reacţia, dar ce se face Federaţia Rusă dacă şi UE îşi închide spaţiul aerian pentru toate aparatele de zbor sub pavilion rusesc?

Share