Achitări în dosarul DNA privind falimentarea Astra Asigurări

Share

La ani de zile după moartea în puşcărie a afaceristului Dan Adamescu, în dosarul falimentării Astra Asigurări, s-au pronunţat achitări pe bandă rulantă.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat achitări tuturor inculpaților din dosarul falimentării companiei Astra Asigurări, potrivit unui anunț al avocaților din dosar.

„Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus astazi, la finalul a 4 ani de proces, prin hotarare definitiva, *achitarea* tuturor persoanelor trimise in judecata in anul 2017 in dosarul falimentului societatii de asigurari ASTRA, avand asociat un prejudiciu de aproximativ 200 milioane Euro”, susțin avocații.

Achitările au fost date pe considerentul că fapta nu este prevăzută de legea penală.

În primă instanță, Curtea de Apel București, a condamnat-o pe Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (actuala Autoritate de Supraveghere Financiară) la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, în dosarul falimentării Astra Asigurări, fiind cea mai mare pedeapsă în acest dosar.

Alți cinci membri ai board-ului au primit închisoare cu suspendare, în timp ce trei directori au fost achitați.

Cu privire la prejudiciu, instanța a lăsat nesoluționată latura civilă, urmând să se deschidă un proces separat.

În acest dosar a fost trimis în judecată şi Dan Adamescu, însă procesul împotriva lui a încetat, ca urmare a decesului omului de afaceri.

Share