Zelenski, către ucrainenii din teritoriile ocupate: Sabotaţi orice activitate a inamicului! Împiedicaţi orice operaţiune rusă!

Share

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut oamenilor din teritoriile ocupate de ruși, în Ucraina, să evite prin orice mijloc recrutarea în armata rusă, iar dacă totuși ajung acolo să saboteze orice activitate a inamicului.

„Lumea va reacționa absolut corect la referendumurile false – vor fi condamnați fără echivoc, și va reacționa la mobilizarea criminală pe care ocupanții încearcă în prezent să o desfășoare în Crimeea și în alte părți ale Ucrainei, pe care le controlează până acum.

În Crimeea există încercări de a găși și mobiliza cât mai mulți bărbați. Avem deja dovezi în acest sens.

Aceasta este o încercare deliberată a Rusiei de a distruge poporul tătar din Crimeea, aceasta este o încercare deliberată a statului agresor de a lua viața cât mai multor locuitori ai teritoriului invadat de trupele ruse.

Am o cerere simplă către toți oamenii noștri din teritoriul ocupat temporar: faceți principalul lucru – salvați-vă viețile și ajutăți-ne să slăbim și să distrugem ocupanții.

Ascundeți-vă de mobilizarea rusă prin orice mijloace. Evitați scrisorile de recrutare. Încercați să ajungeți pe teritoriul liber al Ucrainei.

Dar dacă intrați în armata rusă, sabotati orice activitate a inamicului, împiedicați orice operațiune rusă, oferiți-ne orice informație importantă despre ocupanți – bazele lor, cartierul general, depozitele cu muniție.

Și, cu prima ocazie, treceți la pozițiile noastre. Fă totul pentru a-ți salva viața și a ajuta la eliberarea Ucrainei”, a cerut Zelenski.

Share