China şi India se distanţează de Kremlin. “Nu poate exista nici o justificare!”

Share

India și China și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul invaziei în curs de desfășurare a Rusiei, în Ucraina.

Cele două state au subliniat încălcarea dreptului internațional și a integrității teritoriale, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU.

Sunt semne rare de distanțare față de Rusia, din partea celor două țări, care au fost probabil provocate de amenințarea implicită a președintelui rus Vladimir Putin, de a folosi arme nucleare, scrie Forbes.

Ministrul indian de externe S Jaishankar a declarat că „nu poate exista nici o justificare, pentru încălcarea drepturilor omului sau a dreptului internațional”, arătând rapoartele privind crimele în masă din teritoriile ucrainene, care se aflau anterior sub controlul Rusiei.

Criticând amenințările voalate ale lui Putin, Jaishankar a declarat că „problema nucleară provoacă o neliniște deosebită” și a semnalat problema penuriei globale de alimente și combustibil, declanșată de invazie.

Jaishankar a reiterat de asemenea schimbul recent de replici dintre premierul indian Narendra Modi și Putin, în care acesta a afirmat că „epoca de astăzi nu este a războiului”, îndemnându-l pe liderul rus să pună capăt în mod pașnic conflictului.

Share