Washington Post: Procurorii ar avea o foaie de parcurs pentru acuzarea lui Donald Trump

Share

Procurorii spun că foi de calcul de la organizația lui Donald Trump oferă o foaie de parcurs pentru acuzarea acestuia, informează prestigiosul Washington Post.

Potrivit procurorilor, organizația Trump a furnizat chiar ea o foaie de parcurs pentru propria acuzare.

Conform documentele’or depuse la Curtea Supremă din New York, săptămâna trecută, procurorii susțin că compania a petrecut 15 ani plătindu-i ofițerului financiar șef  mașini, un apartament, plăți pentru școlarizare și numerar erau ascunse autorităților fiscale.

În același timp, potrivit acuzațiilor incluse în rechizitoriu, organizația lui Donald Trump păstra și foi de calcul interne, care contabilizau plățile ascunse.

Procurorii au tratat foile de calcul din această contabilitate paralelă ca reprezentând echivalentul contabil al unei confesiuni. Ei au spus că registrele înseși au arătat mărimea fraudei, estimând că Weisselberg (n.r.: Allen şi Jenny Weisselberg sunt şefii Trumo Organisation) singur a evitat să plătească mai mult de 900.000 de dolari în impozite.

Și această ascundere, au spus ei, a arătat că organizația lui Trump știa că este greșită.

„Nu există un exemplu mai clar de companie care ar trebui pusă sub o anchetă penală”, a declarat Carey Dunne, procuror la biroul procurorului din districtul Manhattan, în timp ce autoritățile au acuzat compania și directorul financiar al acesteia, Allen Weisselberg, de 15 acuzații de infracțiuni.

Cu toate acestea, rechizitoriul de joi a lăsat multe întrebări fără răspuns.

Va mai fi pus sub acuzare cineva? Ancheta se limitează doar la evaziunea fiscală? Ce se întâmplă cu alte subiecte pe care procurorii le-au indicat mai devreme, în dosarele judecătorești pe care le investigau? – se întreabă Washington Post, în finalul articolului.

Share