home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Vomă, icter şi senzaţie de greaţă. De ce mi-e scârbă de Ghiţă TV

Vomă, icter şi senzaţie de greaţă. De ce mi-e scârbă de Ghiţă TV

Share

O senzaţie de vomă şi greaţă persistentă, combinată cu icter galben cu dungi maronii, mă cuprinde. Mă uitam ieri pe RTV la argoteria de aşa-zisă maximă audienţă din noaptea de Revelion. Simt nevoia să fac câteva observaţii.

Restaurația mitocanilor comunistoizi anti-occidentali

Vomă. Ideologizarea muzicii populare

1. Nu este nimic indecent ca în noaptea de Revelion la televizor să fie muzică populară. Folclorul e un lucru foarte frumos. Am cântat foarte multe prelucrări după folclor românesc şi străin, inclusiv din China sau Africa, Japonia sau Rusia.

2. Gravă este ideologizarea muzicii populare şi asta îmi provoacă o senzaţie pregnantă de vomă. RTV a făcut un show-maraton cu vedete ale muzicii populare, fiecăreia ataşându-i un politician. Adicătelea, dacă Abramburica îţi cântă “că vin ţe-oi da şi bani ţe-oi da şi haina de pe mine”, este clar că până la urmă e fată bună, nu aşa?

De aceea, prefer sinceritatea cu lacrimi în ochi şi distonanţe îngrozitoare a generalului Străinu. Şi încă ceva: urăsc manelele, chiar mascate în muzică populară bănăţeană. Aici e necesară o coda: Revelionul cu manele la greu până la un alt tip de senzaţie de vomă a fost la Antena 1. Pentru acelaşi electorat subcultural.

Vomă. Cine sunt trăfătorii din Opoziţie

3. Uitaţi-vă cu atenţie ce politicieni din Opoziţie şi ce jurnalişti au înţeles să se simtă bine la RTV. Atitudinea lor demonstrează că aşa gândesc cu adevărat. Acolo e locul lor, dincolo de baletul public pe care îl fac în mod normal şi care îmi provoacă, repet, o senzaţie de vomă.

După anul oribil care a trecut, orice om serios ar fi trebuit să fugă cu 270 km pe secundă de o asemenea afişare dizgraţioasă. Este ca şi cum ai ieşi pe Bulevardul Magheru să te plimbi în pielea goală, dat cu smoală şi tăvălit prin fulgi alb de gâină rasa Graham.

4. Marea problemă e că, după acest exerciţiu de marketing, prin care s-a operat o captatio benevolentiae la nivel naţional, în noaptea de Revelion, a început deja continuarea intoxicării minţilor celor captivi astfel. Vom vedea mai devreme decât ne dorim noi probe de turpitudine şi venalism inimaginabile.

Vomă. Totul este o butaforie scârboasă

5. Scriitorul Călin Hentea a scris, în prima zi a anului, prima sa filipică pe acest an pentru website-ul Starea Presei. Îi mulţumim. Exprimă exact ce gândim şi noi. S-a adunat la România TV, de Revelion, toată crema mitocanilor comunistoizi anti-occidentali.

6. Îmi este greu să nu o spun: cea mai penibilă prezenţă din show mi s-a părut fătuca de la RTV, gătită în rochie lungă muştărel, despicată, care a dansat non-stop, cu falsă pasiune, de parcă era favorita publicului, mereu în contratimp, de te apuca durerea creierului ritmului în cap.

În presă, astea se numesc vome jurnalistice. Potoleşte-te, fetiţo, totul e o butaforie, dincolo de care infractorii ăştia îşi freacă mâinile, grohăind uinschi şi pregătind noi nenorociri.

Share