Vladimir Putin: Invadatorii mongoli, mai buni pentru Rusia decât cuceritorii occidentali

Share

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat că Hoarda de Aur (parte a Imperiului Mongol) a fost mai bună pentru Moscova decât “cuceritorii occidentali”.

El l-a lăudat pe prințul Aleksandr Nevski, o figură-cheie în istoria medievală a Rusiei, pentru că s-a dus la Hanul Mongol, pentru a obține permisiunea de a domni.

Vladimir Putin: Invadatorii mongoli, mai buni pentru Rusia

“Unitatea poporului a fost un factor-cheie în progresul Rusiei către noi frontiere. Acest lucru a fost întotdeauna adevărat.

Să ne amintim ce s-a întâmplat pe vremea lui, să zicem, Alexandru Nevski. La urma urmei, el a călătorit în Mongolia, s-a înclinat în fața hanilor și a primit yarlyk-ul (n.n.: permisiunea) de a domni ca prinț, în primul rând pentru a putea rezista în mod eficient invaziei Occidentului.”, a declarat Putin.

Citeşte şi: A avut Vladimir Putin un atac cardiac? Ce știm, ce nu ştim

Putin consideră că, deși Hoarda de Aur a acționat fără milă și cu cruzime, nu a avut un impact asupra limbii, tradițiilor sau culturii rusești.

Acest lucru a fost ceea ce cuceritorii occidentali și-au propus să facă, a adăugat Putin, conform Ukrainska Pravda.

Citeşte şi: Vladimir Putin: Sarcina Rusiei e de a crea o lume nouă

“Acesta este motivul pentru care îl venerăm pe Alexandru Nevski ca pe un sfânt. Din cauza acestei alegeri pe care a făcut-o.

El s-a preocupat de păstrarea poporului rus – și, mai târziu, a tuturor popoarelor care trăiesc pe teritoriul țării noastre”, a spus Putin.

Share