Vlad Voiculescu critică atacurile manifestanților la medici

Share

Dincolo de bine şi dincoace de rău, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a avut ieri o ieşire totuşi foarte bună.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, s-a declarat consternat şi oarecum furios, pentru că “s-a ajuns prea departe în special cu violenţa şi agresivitatea la adresa medicilor şi a personalului din spitale din mai multe locuri din ţară”.

“În calitate de ministru al Sănătăţii, sunt consternat şi oarecum furios şi nu din cauza protestelor în sine, pentru că acestea pot avea justificări şi ştim că au justificări, pot avea justificări personale, dar cred că s-a ajuns ceva cam departe.

S-a ajuns prea departe în special cu violenţa şi agresivitatea la adresa medicilor şi a personalului din spitale în mai multe locuri din ţară”, a precizat Vlad Voiculescu.

El a spus că ceea ce s-a întâmplat la unele spitale din ţară nu este acceptabil nici în războaie.

“Lucrul acesta nu este acceptabil nici în războaie. Nu se atinge nimeni de medici, infirmieri, asistente, în general de cei care poartă haină albă şi au grijă de cei care au nevoie, care au cea mai mare nevoie.

Cei care au fost azi noapte în curţi ale spitalelor, la Bacău, la Galaţi şi nu numai, aş spune că au greşit. (…) În aceste spitale sunt trataţi semeni de-ai lor, sunt trataţi oameni care au neapărată nevoie de îngrijire medicală.

Sunt oameni în ATI care încearcă să se lupte pentru propria viaţă şi de multe ori în faţa spitalelor sau chiar în curtea spitalelor sunt aparţinătorii acestor oameni care aşteaptă veşti bune.

Cu siguranţă nu aşteaptă ca cei care ar trebui să se concentreze pe a-i salva, de a-i ajuta să fie înjuraţi, să fie învinovăţiţi de lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea”, a subliniat ministrul Sănătăţii, bun la vorbe.

Share