VIDEO Viktor Orban, la meci, la gât cu fularul Ungariei Mari

Share

Viktor Orban continuă să agite spiritele prin Europa de Est şi Centrală, inclusiv atunci când poartă la gât un simplu fular.

Premierul Ungariei a publicat pe contul său de Facebook imagini video, în care apare purtând un fular cu harta stilizată a Ungariei Mari, din care face parte și o bucată din Transilvania.

Simbolurile revizionismului sunt tot mai des utilizate de oficialii maghiari, în frunte cu Viktor Orban.

MAE dezaprobă gestul lui Viktor Orban

“Orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă”, spune Ministerul Afacerilor Externe. Mai jos, precizările MAE:

Ca urmare a afișării Prim-ministrului Ungariei, domnul Viktor Orbán, cu un fular având imprimată harta Ungariei Mari la meciul de fotbal dintre naționalele Ungariei și Greciei, Ministerul Afacerilor Externe a transmis ambasadorului Ungariei la București dezaprobarea fermă față de gestul oficialului ungar, atitudinea fiind în contrast evident cu atmosfera de deschidere și relansare a dialogului bilateral manifestate cu ocazia recentelor consultări pe care ministrul român al afacerilor externe le-a avut la Budapesta, atât cu omologul ungar, cât și cu premierul ungar.

Orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităților actuale și angajamentelor asumate în comun de România și Ungaria de a construi o relație bilaterală în parametrii definitorii ai instrumentului de bază care guvernează relația bilaterală, anume Tratatul privind înțelegerea, cooperarea și buna vecinătate între România și Republica Ungaria, semnat la Timișoara, la 16 septembrie 1996 și respectiv ai Parteneriatului Strategic, de la care, în acest an, se împlinesc două decenii.

Share