Ucraina, operaţiune în curs pe malul stâng al Niprului

Share

Ucraina susține, prin Comandamentul Operațional de Sud, că a fost lansată o operațiune pe Kinburn Spit.

Aceasta este o limbă de pământ de la capătul Peninsulei Kinburn, din Regiunea Mîkolaiv. Furtuna de pe mare ajută trupele ucrainene să elibereze acest teritoriu, potrivit Kyiv Independent, informează HotNews.

Încercările trupelor ucrainene de a se aventura în Kinburn Spit, pe malul stâng al râului Nipru, urmează eliberării orașului Herson și a altor zone de pe malul drept al râului, pe 11 noiembrie.

Kinburn Spit este o fâşie îngustă de nisip și mărăciniș, cu o lungime de aproape 5 km, care se desprinde din Peninsula Kinburn, în Marea Neagră, la gura de vărsare a râului Nipru, la sud de Herson.

Este una dintre ultimele părți ale regiunii ucrainene Mîkolaiv, care au rămas sub ocupație rusă.

Natalia Humeniuk, o purtătoare de cuvânt a Comandamentului Operațional de Sud al Ucrainei, a declarat că operațiunea de la Kinburn Spit este una de natură secretă.

„Forțele rusești sunt aduse acolo, de pe teritoriul ocupat. Deci își pot permite să își refacă rezervele chiar și după ce le provocăm pagube”, a declarat Humeniuk.

Ea a precizat că vânturile și furtunile foarte puternice ajută operațiunea, deoarece „chiar și natura spală și drenează inamicul din acest teritoriu”.

La începutul lunii noiembrie, au existat informații neconfirmate în presă, potrivit cărora trupele ucrainene ar fi cucerit o parte din Kinburn Spit.

Guvernul de ocupație ilegală al Rusiei, din Regiunea Herson, a susținut atunci că trupele ucrainene au încercat să debarce în apropierea satului Pokrovske, de pe Kinburn Spit, și că ar fi fost înfrânte.

Share