VIDEO Urmează debarcarea Ucrainei în Crimeea?

Share

Pe măsură ce capabilităţile militare ruse din Ucraina sunt mai slabe, debarcarea în Crimeea devine un scenariu posibil.

Frontul rușilor în sudul Ucrainei intră în colaps, sub presiunea ucrainenilor. Urmează Crimeea, principa țintă în contraofensiva în curs a Ucrainei.

Urmează debarcarea în Crimeea?

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a precizat că frontul de sud este principalul efort în contraofensiva în curs a Ucrainei.

„Robotine a fost eliberat, iar trupele noastre se deplasează la sud-est” de acest oraș, a declarat ministrul, adăugând că forțele ucrainene avansează spre Novoprokopivka și Oceretuvati „în ciuda rezistenței acerbe a inamicului.”

Ministerul ucrainean al Apărării a subliniat că marți a fost primul anunț oficial că Robotine a fost eliberat.

Într-un interviu, membrii Brigăzii 47 Separate Mecanizate au vorbit despre provocările luptei în acel oraș puternic minat.

Victoria ucrainenilor reprezintă spargerea primei secțiuni a așa-numitei „linii Surovikin” a sistemului defensiv al Rusiei, plasând forțele la doar 16 kilometri de orașul strategic Tokmak.

Citeşte şi: Ucraina, desant în Crimeea. 30 de ruşi morţi, la Capul Tarhankut

Cucerirea sau ocolirea orașului Tokmak va fi un pas major către Melitopol, un obiectiv major în dorința Ucrainei de a ajunge în Crimeea și de a întrerupe podul de uscat pentru a sufoca forțele ruse, potrivit thedrive.com.

Ministerul rus al Apărării a declarat că „a respins șapte atacuri” ale unităților Brigăzii 82 de asalt aerian și Brigăzii 46 Aeromobile din Ucraina „aproape de Robotine și Verbove”, ceea ce este un fel de confirmare a afirmațiilor lui Maliar.

Canalul rusesc Rybar a atras atenția că forțele ucrainene pregătesc o ofensivă masivă în sud.

Citeşte şi: VIDEO Putin – originalul, nu sosia, şchiopătău, în Crimeea

„O remaniere interesantă a avut loc în SBU: Oleksandr Poklad a devenit noul șef adjunct. Anterior, a ocupat funcția de șef al departamentului de contrainformații al structurii”, scrie Rybar.

„Alexander Poklad s-a aflat în spatele organizării atacului de pe podul din Crimeea, precum și a atacurilor constante asupra acestei facilitati strategice din Golful Kerci.”

Promovarea lui Poklad în funcția de șef adjunct al SBU este văzută ca un semnal al concentrării ucrainene pe zona Crimeea.

Citeşte şi: Rusia vrea să se apere de Ucraina, în Crimeea, ca la Verdun

De altfel, rușii au trimis întăriri în zona Robotie pentru a opri contraofensiva ucraineană, trimițând Divizia 76 Desant-Asalt din sectorul Kreminna din nord-estul Ucrainei către axa Robotine-Tokmak-Melitopol.

Acest lucru arată că rușii sunt în mare dificultate în acest sector și au ales să trimită o divizie strategică.

Share