VIDEO Ucraina a atacat baza militară de la Novofedorivka, din Crimeea

Share

Mai multe explozii puternice au avut loc la un aerodrom militar rusesc din Novofedorivka (Baza Aeriană Saky), în partea de vest a peninsulei Crimeea, potrivit Reuters.

Deși armata Rusiei a transmis inițial că nu s-au înregistrat victime, liderul Crimeei, Serghei Aksionov, a anunţat un deces, iar ministrul Sănătăţii din peninsulă, Konstantin Skorupski, a declarat că cinci persoane sunt rănite, printre care şi un copil.

Din localitatea Novofiodorovka au fost evacuate 30 de persoane, au mai anunţat autorităţile locale. Partea ucraineană nu a comentat deocamdată pe marginea acestei explozii.

Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014, a fost până în prezent ocolită de bombardamente, în războiul declanşat împotriva Ucrainei.

Dar această peninsulă se află în prima linie a ofensivei militare ruse. Avioane de atac ruseşti decolează aproape zilnic din Crimeea, pentru a lovi ţinte în Ucraina, iar mai multe zone ale acestei peninsule se află în raza de acţiune a dronelor şi a lansatoarelor multiple de rachete ale armatei ucrainene.

În pofida conflictului, Crimeea rămâne o importantă destinaţie turistică estivală pentru cetăţenii ruşi, care profită vara de plajele ei.

”Turiştii nu sunt în pericol. Vă rugăm să vă păstraţi calmul!”, a îndemnat un deputat rus ales în Crimeea, Aleksei Cerniak.

”Au fost luate toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii infrastructurilor şi a populaţiei”, a asigurat la rândul său Serghei Aksionov.

Imagini video descrise ca fiind de la locul exploziei şi postate pe reţelele de socializare arată o degajare de fum în zonă.

Cel puţin 12 explozii de diferite intensităţi au fost auzite în decurs de un minut, în jurul orei locale 12:30, au afirmat doi martori. Trei dintre deflagraţii au fost deosebit de puternice, declanşând incendii şi degajări de fum.

Circa 30 de minute mai târziu, încă o deflagraţie, descrisă de martori ca fiind cea mai puternică, a produs încă două coloane de fum şi o degajare de praf. Sirenele au fost auzite în oraşul Saky, din apropiere.

Share