VIDEO Batalionul Siberia. O nouă forță militară contra lui Putin

Share

Batalionul Siberia, o nouă formațiune militară, formată din voluntari etnici ruși, se pregătește să lupte contra lui Vladimir Putin.

Spre deosebire de alte grupuri de voluntari, cum ar fi Legiunea Libertatea Rusiei sau Corpul Voluntarilor Ruși, care participă la apărarea Ucrainei, Batalionul Siberia face parte din forțele armate regulate.

Batalionul Siberia. O nouă forță militară contra lui Putin

Corespondentul TSN Andrei Ţaplienko a asistat la exerciții de asalt la nivel tactic ale Batalionului Siberia, care acum se pregătește pentru front.

Cu toate acestea, după cum a aflat jurnalistul ucrainean, o parte dintre luptătorii de la Siberia au participat deja la apărarea Avdiivka, un oraș aflat în Regiunea Donețk.

Citeşte şi: Başchiri anti-Putin luptă pentru Ucraina

Șanțul pe care acești luptători îl iau cu asalt este unul de antrenament. Conform exercițiilor tactice, un pluton de voluntari ruși, în grupuri mici, trebuie să intre într-un tranșeu inamic și să-l cucerească, conform Ştirile ProTV.

Karabas, un luptător al Batalionului Siberia: “Acum desfășurăm un asalt asupra pozițiilor inamice. Mai exact, o șansă, un tranșeu. Cu buncăre, cu ture. Adică, un asalt”.

Citeşte şi: Opoziţia anti-Putin s-a întâlnit la Praga

Totul este aproape de condițiile reale ale războiului pe timp de iarnă, cu excepția unui singur element. În loc de soldați inamici, țintele sunt ascunse în spatele curbelor liniei de tranșee.

Dar data viitoare vor trebui să tragă în ținte reale, mai exact chiar compatrioții lor care au venit să ucidă ucraineni.

Share